Adana'yi Narenciye Çiçegi Kokusu Sardi

Adana’da turunç ve narenciye agaçlari çiçek açip bahari müjdelerken çiçeklerden yayilan güzel koku hem kent sakinlerini hem de gelen turistleri mest ediyor.

Adana'yi Narenciye Çiçegi Kokusu Sardi
Türkiye’nin en sicak illerinden Adana’da havalarin isinmasi ve ilkbahar mevsiminin kendisini hissettirmesiyle portakal, mandalina, limon ve greyfurt agaçlari çiçek açti. Çukurova’nin uçsuz bucaksiz narenciye bahçeleri ile Adana’daki evlerin önünü, cadde ve sokaklari süsleyen agaçlarin çiçeklerinden yayilan hos kokuyu içine çekenler adeta mest oluyor.

Çiçekler açti, karnaval yakinda

Bu sene 13-21 Nisan tarihleri arasinda düzenlenecek 12. Uluslararasi Adana Portakal Çiçegi Karnavali’na esin kaynagi olan narenciye çiçekleri kentin adeta havasini degistirdi.

“Adana’nin hep kötü yönlerini koyuyorlar”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Kadir Iyidag, portakal çiçeklerinin kokusunun Adana’yi kapladigini belirterek, “Bu kokular esliginde burada ailece yürümeyi seviyoruz. Herkesi davet ediyoruz, hem portakal çiçegi festivaline gelsinler hem de bu kokuyu tatsinlar. Internette ya da sosyal medyada Adana’nin hep kötü yönlerini çekip koyuyorlar. Dogal olarak insanlarda burayi kötü saniyor ama öyle degil, gerçekten gelip Adana’yi görmeleri lazim” dedi.



“Festivalden çok memnunuz”

Mustafa Çot isimli vatandas ise herkesi festivale davet ederek, “Her sene bahar geldiginde Toroslardan inerken Nisan ayi sonuna kadar memleketimiz cennet. Festivalden çok memnunuz çünkü Adana’mizi tanitiyor. Birde festivalin ticari bir özelligi yok. Tamamen sanata dayali bir organizasyon. Portakal çiçegi kokusu esliginde yürümek çok güzel. Her taraf yesil, mis gibi kokuyor ve diger tarafta da su var daha ne isteyelim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA