Bakan Özhaseki Ümraniye'de Üç Projenin Açilisini Yapti

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Ümraniye Osmangazi Millet Bahçesi’nin ve yapimlari tamamlanan atik aktarma merkezlerinin açilisini gerçeklestirdi.

Bakan Özhaseki Ümraniye'de Üç Projenin Açilisini Yapti
Ümraniye’de yapimi tamamlanan Osmangazi Millet Bahçesi, Sifir Atik Proje Lansmani ile Hekimbasi ve Esenkent atik aktarma merkezlerinin açilisi gerçeklestirildi.

Düzenlenen açilis törenine Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Istanbul Valisi Davut Gül, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, Ilçe Kaymakami Abdülaziz Aydin, AK Parti Istanbul Milletvekilleri, AK Parti Ilçe Baskani Salim Çetinkaya ve vatandaslar katildi.



“Bizim arkadaslarimiz gerçek belediyecilik yapiyorlar”

Açilista konusan Bakan Özhaseki, "Bizim arkadaslarimiz gerçek belediyecilik yapiyorlar, her gittikleri yerlerde imkanlar neyse onlari seferber ediyorlar. Ama benim anlamakta güçlük çektigim bir belediyecilik anlayisi çikti. O da algi belediyeciligi. Gerçekten anlayamiyorum, Istanbul’a deprem gelecek deniyor, bütçe su kadar ama algi operasyonlari için ayrilan bütçe tam 2 misli ve sadece reklam için veriliyor. Ve onlardan isteniyor ki biz tatile gidelim ama sen bizi çalisiyor gibi göster. Vatandaslarin hakkindan keserek sosyal medya fenomenlerine büyük paralar vererek algi operasyonlari çekiyorlarsa benim sahsim adina hakkim haram olsun” dedi.



"Vaatlerimizi bir bir gerçege dönüstürdük”

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ise, "Daha ilk günden kollari sivadik, verdigimiz sözleri yerine getirmek için çalismaya basladik. Biz Ümraniye’ye daha yasanilabilir bir Ümraniye sözü verdik. Ümraniye’ye sehrin cazibe merkezi olma sözü verdik. Daha fazla yatirim, daha fazla kalici eser sözü verdik. Her türlü olumsuzluga ragmen, pandemiye, 6 Subat depremlerine, yangin ve sel felaketlerine, salginin sebep olduklarina ragmen vaatlerimizi bir bir gerçege dönüstürdük” seklinde konustu.



Istanbul’un en büyük millet bahçelerinden

147 bin metre kare alana insa edilen ve Istanbul’un en büyük millet bahçelerinden biri olan Osmangazi Millet Bahçesi dumansiz hava sahasi olma özelligi tasiyor. Millet bahçesinde, dogalgaz ile çalisan ve tek seferde yüzlerce ailenin mangal yapmasina imkan saglayan 5 adet barbekü alani, bin 256 metrekare alana kurulan 300 kisilik kapasitesiyle yaklasik 20 bin kitaba ev sahipligi yapan Osmangazi Millet Kütüphanesi bulunuyor.
Kaynak: İHA