Seçil Erzan Açiklamasi 'Bu Zaman Araligindaki Tüm Parayi Fatih Terim'e Ben Verdim'

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarinda Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoglu gibi isimlerin de bulundugu pek çok kisiyi dolandirdigi iddia edilen Seçil Erzan, Fatih Terim hakkinda konustu. Erzan savunmasinda, "Hoca bir dönem özel bankacilikta zarar etmisti. Bankayi degistirmek de istiyordu. Bana 300 bin dolar elden teslim etti ve ’ne istersen yap, sen yaparsin, degerlendir bu parayi’ dedi. Sonra da 1 milyon dolar verdi. Özellikle 2022 Ocak ayindan itibaren 2023 Nisan ayina kadar yatirilan tüm tutarlari, bu zaman araligindaki tüm parayi Fatih Terim’e ben verdim" dedi.

Seçil Erzan Açiklamasi 'Bu Zaman Araligindaki Tüm Parayi Fatih Terim'e Ben Verdim'
Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon oldugunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil oldugunu söyleyerek aralarinda taninmis futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoglu ve Selçuk Inan’in da bulundugu 21 kisiyi yaklasik 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandirdigi iddia edilen Sube Müdürü Seçil Erzan’in yargilanmasina devam edildi. Istanbul 41. Agir Ceza Mahkemesi’nce görülen 7 sanikli durusmada tutuklu saniklar Seçil Erzan ile Ali Yörük ve bazi tutuksuz saniklar hazir bulundu. Durusmaya aralarinda Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoglu’nun da bulundugu bazi müstekiler de katildi.

"Bana ’milli piyango bileti alip büyük ikramiyeyi kazandin, simdi bunu vermiyor musun’ dediler"

Durusmada savunma yapan Seçil Erzan, kimden ne kadar para alindigini, ne kadar para verildigini tek tek anlatti. Sonrasinda savunmasinda, "Ben o gün ölmeyi beceremedim. Bana o zaman milyar dolar yaz deselerdi de yazacak durumdaydim. Kapida bekleyen 10 tane tefeciye para vermek zorunda kaliyordum. Semih Kaya 4 milyon 275 bin dolar fazla aldi benden. Semih Kaya bana ’Seçil Erzan kim ki bana ev alacak, benim ona ihtiyacim olacak?’ demisti. Ben kimsem neden 2 defa benim odamdan muhasebecisi gelip çuval çuval paralarla çikiyor? Bana ’milli piyango bileti alip büyük ikramiyeyi kazandin, simdi bunu vermiyor musun’ dediler. Ben bir çözüm noktasiyim ve sube müdürüyüm. Bir hata yapmisim insanlar, beni borç batagina sürüklediler. Benden para istediklerinde dediklerini itiraz etmeden yapiyordum çünkü türlü türlü santajlarla karsilasiyordum. Bana ’bankayi da bu isin içine katacagiz’ diyorlardi. Bir açik var, farkindayim, ilerliyor ve toparlanmasini bekliyordum. Hep vakit kazanmaya çalisiyordum" dedi.

"Arda Turan bana toplam 10 milyon 736 getirip 7 milyon 920 geri aldi"

Arda Turan’in beyanlarina karsi söz alan Erzan, "Arda Turan bana toplam 10 milyon 736 getirip 7 milyon 920 geri aldi. 2 milyon 816 bin alacagi kaldi. Bunun disinda benim hatirlamadigim rakamlar varsa konusuruz. Arda çikarsin getirsin bakalim, yok öyle bir sey aklimi oynatacagim yok" diye konustu.

"Özellikle 2022 Ocak ayindan itibaren 2023 Nisan ayina kadar yatirilan tüm tutarlari, bu zaman araligindaki tüm parayi Fatih Terim’e ben verdim"

Bir sube müdürünün paraya dokunamayacagini, hatta kasaya girmesinin bile yasak oldugunu belirten Erzan, "Ben ciddi borç batagina girmistim. Ödeme yapiyorlardi onunla digerini kapatiyordum. Bana tefecilerin parasini getiriyorlarmis bunu bilmiyordum. En büyük korkum isten atilmakti. Saydigim tüm isimlerin hesap hareketlerinin 2023 Nisan ayina kadar tek tek çikarilmasini istiyorum. Bu arada Fatih Terim ile ilgili bir seyler söylemedigim konusuluyor. Hoca bir dönem özel bankacilikta zarar etmisti, bankayi degistirmek de istiyordu. Bana 300 bin dolar elden teslim etti ve ’ne istersen yap, sen yaparsin, degerlendir bu parayi’ dedi.

Sonra da 1 milyon dolar verdi. Özellikle 2022 Ocak ayindan itibaren 2023 Nisan ayina kadar yatirilan tüm tutarlari, bu zaman araligindaki tüm parayi Fatih Terim’e ben verdim" seklinde konustu.

"Hoca ekside oldugunu biliyordu, daha önceden fazla aldigi için, ilkinde getirisini az bulup fazla harcadigini biliyordu, bunun için 1 milyon dolari da gönderdi"

Özellikle Aralik ayindan sonra Muslera ile baslayan ve devam eden süreçte her seyin birbirine girdigini belirten Erzan, "Arabam yolun ortasinda durduruluyordu, bagajim açiliyordu ve paralar içinden aliniyordu. Ben hocaya sunu da söyledim, ’hocam yüklü harcamalar yaptiniz, mevduatlar aldiniz, eksideyiz, lütfen bu konuda para getirmeniz gerekiyor’ diyordum. Hoca ekside oldugunu biliyordu, daha önceden fazla aldigi için, ilkinde getirisini az bulup fazla harcadigini biliyordu, bunun için 1 milyon dolari da gönderdi. Yani 300 bin dolari verdi ve ’degerlendir’ dedi, bekledigi kadari olmadi ama her istedigimde bütün ödemeleri yapti. 300 bin dolarla o an ne yaptigimi tam hatirlamiyorum, bir yatirim yapmadim. Muhtemelen bir kismini degerlendirip diger kismini baskasina vermisimdir" diye konustu.

"Insanlar kendi gelirlerini resmi olarak belgeleyebiliyorsa, giderlerini de yapabilir ama bunu yapamiyorlarsa bu aradaki kaynak bendim"

Erzan savunmasinin devaminda, "Ben kimsenin parasini alip 30 kisiye isteyerek dagitmadim. Suna inaniyordum, insanlar bana yardimci olur diyordum. Insanlar kendi gelirlerini resmi olarak belgeleyebiliyorsa, giderlerini de yapabilir ama bunu yapamiyorlarsa bu aradaki kaynak bendim. Babamin kefen parasini bile aldilar. Mesela Semih Kaya 10 Nisan’da bankaya gidiyor ama hiç para almadim diyor. Benden aldiklarini söylemeyip su kadar alacagim var, su kadar alacagim var diyor. Zaten herkes söylese fazla aldiklari parayi her sey açiga çikacak. Subeye teftis gelmeliydi. Ben bankanin bildigini düsünüyordum, bilmeliydi" dedi.

"Ötelenen kredi hocanin kredisiydi"

Önemli ve büyük bir müsterinin kredilerini subeden ötelettirdigini belirten Erzan, "Arka arkaya ötelettiriyorum, banka o dönem subeye teftise gelebilirdi. Yetki tamamen bendeydi, sonradan ’nasil böyle bir hayata düsmüsüz’ dediler" dedi.

Kendisine bu kisinin kim oldugu soruldugunda ise "Ötelenen kredi hocanin kredisiydi" diye yanitladi.

"Ben hocaya bir fon kuracaktim, öyle bir planim vardi ama kurulamadi"

Kimseye fon vadetmedigini ve fon olayinin herkesin birbiriyle konusmasiyla ortaya çiktigini belirten Erzan, "Fatih Terim fonu demedim, asla kabul etmiyorum. Bu Fatih Terim fonu kendilerinden çikan bir sey oldu. Birkaç kisiye söyledigim oldu sadece zor dönemdeyken. Hatta ’Fatih Terim fonzedeleri’ diye gruplar kurulmus. Ben hocaya bir fon kuracaktim, öyle bir planim vardi ama kurulamadi. Hoca zaten parasinin türedigini biliyordu" seklinde konustu.

"Benim odama valiz valiz paralar girip çikiyor banka bunu bilmeliydi"

Savunmasina devam eden Erzan, "Bence banka benimle durum tespitine iliskin yaptigi toplantidan sonra bu parayi ödeme konusunda iyi niyetliydi fakat önüne gelen ’aldim, almadim’ dedi.

Sonuçta banka personelinin hatasi, ödeme konusunda kanaatleri bence o yöndeydi. Bir sube müdürünün odasinda, paraya dokunulmasi yasakken benim odama valiz valiz paralar girip çikiyor. Banka bunu bilmeliydi" ifadelerini kullandi.

Durusma Seçil Erzan’in savunmalariyla devam ediyor.
Kaynak: İHA