SBB'den Gençlik Hareketi Açiklamasi 125 Bin Ögrenci Tarihi Mekanlari Gezecek

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB) tarafindan baslatilan ’Gençlik Hareketi Projesi’ çerçevesinde ögrenciler farkli sehirlerdeki tarihi mekanlari gezip görme firsati bulacak. Starti verilen projede ilk kafile olan 11. sinif ögrencileri otobüslerle Istanbul ve Çanakkale’ye ugurlandi. Buralardaki tarihi mekanlari ziyaret edecek ögrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularinin diri tutulmasi amaçlaniyor.

SBB'den Gençlik Hareketi Açiklamasi 125 Bin Ögrenci Tarihi Mekanlari Gezecek
Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2021 yilinda baslatilan ve her yil on binlerce genci kamp, gezi, egitim, kültür, sanat, spor ve sosyal etkinliklerle bulusturan ‘Büyüksehir Gençlik Hareketi’ yeni bir projeyle devam ediyor. Gençlerin kahraman ecdadin destansi öykülerine yerinde sahit olmalarini saglamak, milli birlik ve beraberlik duygularini diri tutmak amaciyla düzenlenen yeni gezi programinin ilk kafilesi düzenlen törenle ugurlandi. Ilk kafiledeki ögrenciler Istanbul ve Çanakkale illerine gidecek. Farkli illere de gezi programin düzenlendigi projede 5 yilda 125 bin gencin gezdirilmesi hedefleniyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Çok Amaçli Salon önünde toplanan aileler çocuklarini ugurladi. Proje hakkinda bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtas, "Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak güzel bir çalismanin baslangicini ifa ediyoruz. Belediye olarak gençlere tahsisli, gençler için aldigimiz 50 kisilik 5 tane otobüsle birlikte gençlerimizin görmeyi herkesten çok hak ettigi Türkiye’nin güzelliklerini, Türkiye’nin manevi derinliklerini görmelerini saglayacak bir projeyi burada baslatmis bulunuyoruz. Samsun’daki bütün gençler Türkiye’yi görsünler, bilsinler, tanisinlar, manevi derinliklerinden istifade etsinler ve motive olsunlar diye bu projeyi hazirladik. Çok büyük bedeller ödenerek vatan kilinmis bir cografyada yasiyoruz. Gençlerin her seyden önce bunu bilmesi gerekiyor. Bu projeyi biz Kapadokya bölgesi, Diyarbakir, Van, Mardin güzergahi, Ankara , Konya, Bursa, Istanbul ve Çanakkale olmak üzere 5 rotada gerçeklestiriyoruz. Tüm 11. sinif ögrencilerimizi bu geziye götürdügümüz takdirde 5 yilda 125 bin gencimizi bu rotada gezdirmis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA