Mermer Isçisi Kadinlar Ekmeklerini Tastan Çikariyor

Mugla’nin Seydikemer ilçesinde bir mermer fabrikasinda çalisan kadinlar is makinelerinde mermer kesip ekmeklerini adeta tastan çikartiyor.

Mermer Isçisi Kadinlar Ekmeklerini Tastan Çikariyor


Kadin eli degen mermerler Fethiye’de basta ABD olmak üzere 12 ülkeye ihraç ediliyor. Kadinlar yaptiklari isi çok sevdiklerini ifade ederek; “Dünya kadinlar günü tüm kadinlarimiza kutlu olsun Biz isimizi layikiyla yapiyoruz. Ekmegimizi tastan çikartiyoruz’’ seklinde konustu.



Seydikemer’deki maden isletmesi kadin istihdamina özel önem verirken kadin isçilerin el isi göz nuru ile ürettikleri mermerler 12 ülkeye ihraç ediliyor. Kadin eli degen mermerler Fethiye’den Amerika, Kanada, Fransa, Ingiltere, Yeni Zelanda, Avustralya, Singapur, Venezuela, Libya, Romanya, Almanya ve Belçika’ya Izmir Aliaga’dan sevk ediliyor. 14 kadin isçi çöpe gidecek mermerleri mozaik haline getirip büyük emek harcayip çesitli desenler olusturuyor. Mermerleri kesip yikayan ütüleyip satisa hazir hale getiren kadinlar ekmeklerini adeta tastan çikartip aile bütçelerine katki sagliyorlar. Gün boyu çalisan kadin isçiler mermer yikama, ayiklama, temizleme ve paketleme gibi alanlarda erkek isçilerle birlikte çalisiyor.

2022 yili vergi rekortmenliginde Seydikemer ilçe birincisi olan sirketin seleksiyon uzmani kalite kontrol sefi iki çocuk annesi Melek Senay “7 yildir bu isletmede çalisiyorum. 12 ülkeye ihracat yapiyoruz. Bölge ve Türk ekonomisine katki sagliyoruz. Bu is agir bir is ama ben agir görmüyorum. Tüm kadinlarimizin gününü kutluyorum” dedi.



Iki çocuk annesi Hamiye Göksu ise “10 yildir çalisiyorum, isimi çok seviyorum, üretime dönük faaliyet ile ülkemize döviz kazandiriyor. Aile bütçeme destek oluyorum. Kadinlar her isi yapar. Kadinlarimizin gününü kutluyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA