Gazze'de Can Kaybi 30 Bin 878'E Yükseldi

Israil’in son 24 saatte Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda 78 Filistinlinin hayatini kaybetmesi sonucu 7 Ekim’den bu yana toplam can kaybi sayisi 30 bin 878’e yükseldi.

Gazze'de Can Kaybi 30 Bin 878'E Yükseldi
Israil ordusu 154 gündür Gazze Seridi’ne saldirmaya devam ediyor. Yardim tirlarinin girisinin engellenmesi nedeniyle Gazze halki açlikla ve Israil’in saldirilariyla mücadele ediyor.

Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in ablukasi altindaki Gazze Seridi’ne son 24 saatte düzenledigi 8 saldirida 78 kisinin hayatini kaybettigi, 104 kisinin de yaralandigi bildirildi.

Açiklamada, Gazze Seridi’nde 7 Ekim’den bu yana hayatini kaybedenlerin sayisinin 30 bin 878’e, yarali sayisinin ise 72 bin 402’ye yükseldigi belirtildi. Hayatini kaybedenlerin yüzde 72’sinin kadin ve çocuk oldugu ifade edildi.
Kaynak: İHA