Lise Ögrencileri Ve Polis Is Birligi Yapti Açiklamasi Dolandiriciliga Geçit Yok

Bolu’da 20 lise ögrencisi ve polis ekipleri tarafindan sehrin en islek caddesinde 7’den 70’e herkese sosyal medya üzerinden yapilan dolandiricilik konularinda bilgilendirme yapildi.

Lise Ögrencileri Ve Polis Is Birligi Yapti Açiklamasi Dolandiriciliga Geçit Yok
Bolu Mimar Izzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bolu Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destek Polis Subesi ekipleri is birligi yapti. 20 lise ögrencisi ve polis ekipleri tarafindan Izzet Baysal Caddesi’nde 7’den 70’e herkese sosyal medya üzerinden yapilan dolandiricilik konularinda bilgilendirme yapildi. Polis ekiplerine destek olan ögrenciler, cadde üzerinde panolara brosürler de asti.

20 ögrenciyle sahaya indiklerini ifade eden Bolu Mimar Izzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Yusuf Akgül, "Çagimiz dijital teknoloji çagi. Internetin gelismesi, internete erisimin artmasi beraberinde bir sürü de kisisel bilgilerin korunmasiyla ilgili problemler ortaya çikardi. Internet alisverislerinde sahte siteler oluyor. Buralara giren insanlar kisisel bilgilerini ve özel bilgilerini paylasiyor. Bazi kisilerin eline bu bilgiler geçtigi zaman farkli amaçlarda kullaniliyor. Örnegin sosyal medyada ailesi ilgili birtakim resimler ya da konumlar paylasiliyor. Daha sonra bunlari takip eden kötü niyetli kisiler evlerinde hirsizlik yapiyorlar, ya da mallarina zarar veriyorlar. Bizde bunu önlemek için ögrencilerimizle birlikte bu çalismayi gerçeklestiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA