Kibris Gazisi 55 Yildir Terzilik Yapiyor

Ordulu 71 yasindaki Kibris gazisi Hüseyin Akdeniz, 55 yildir terzilik meslegini sürdürüyor.

Kibris Gazisi 55 Yildir Terzilik Yapiyor
1969 yilinda çirak olarak meslege baslayan ve 1974’te askerlik görevini yaparken Kibris gazisi olan Hüseyin Akdeniz, askerden döndükten sonra da dikis makinesinin basina geçti. Bir süre çalistiktan sonra emekli olan Akdeniz, bos duramayinca yeniden meslegine basladi.

O günden bu yana meslegini severek yapan ve kendisi için paranin ikinci planda oldugunu söyleyen Akdeniz, çirak yetismedigi için meslegi zor günlerin bekledigini belirtti.

Elinden geldigi ve sagliginin el verdigi sürece meslegi devam ettirecegini söyleyen Hüseyin Akdeniz, “1969 yilinda çirak olarak terzilige basladim. O günden bu yana çalisiyorum. Askere gidene kadar ustamin yaninda çalistim, askerden döndügümde de kendi is yerimi açtim. Sagligimiz yerinde, gayemiz vatandasa yardimci olmak. Ticaretten ziyade insanlara yardimci olmak istiyorum. Ordu’da terzilerin yapamadigi tamirat ve yeni isleri burada yapiyorum. Meslegimi çok seviyorum. Bu nedenle elimden geleni hiçbir zaman esirgemeyecegim, sagligim el verdigi sürece devam edecegim. Yanimizda çirak olarak meslege baslayanlar usta oldu, sonrasinda emekli oldu ama biz halen devam ediyoruz. Ancak su an meslekte çirak bulunmuyor” diye konustu.



Kibris Harekati’nda gazi oldu

Acemi birligini Samsun’da sihhiye askeri olarak yaptiktan sonra usta birligini Trabzon’da yaptigini, bu esnada 1974 yili Kibris Harekati’nin basladigini ifade eden Akdeniz, “10 kisilik asker ve rütbeliler ile yola çiktik. Biz gittigimizde birinci harekat devam ediyordu, sonrasinda ateskes saglandi. Sonrasina ikinci harekat basladi.

O günler çok kötüydü, Allah tekrarini yasatmasin. Savas televizyonda izlemeye benzemiyor, içerisi çok farkli bir olay. Bugün Israil çocuk, kadin, yasli dinlemeden vuruyor. Bizde öyle bir durum olmadi, esir alinan Rumlara insan gibi davrandik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA