Kadinlar Gününde Özel Saglik Tarama

DÜZCE – Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Kadin Girisimciler Kurulu 8 Mart dünya Kadinlar Gününde, anlamli bir etkinlige imza atti. Etkinlikte, kadinlara saglik taramasi yapildi.

Kadinlar Gününde Özel Saglik Tarama
Düzce TSO koordinatörlügünde, TOBB Düzce Kadin Girisimciler Kurulu’nun girisimleri ve Saglik Müdürlügü’nün katkilariyla, Anitpark Meydaninda 8 Mart Kadinlar gününe özel saglik taramasi etkinligi gerçeklestirildi.

Etkinlikte konusan Vali Selçuk Aslan “Kadinin degerini, emegini göremeyen toplumlar tek ayak üzerinde seken toplumlardir. Kadin ayni zamanda anne. Babalarin yapmadigini yapiyor. Insanligi ve toplumu var edende kadin. Neset Ertas’in dedigi gibi ‘kadin insandir erkek insan ogludur’ Kadinlarimizin basarilarini görmekten bahtiyar oluyoruz. Düzce’mizin kalkinmasinda emegi geçen kadinlarimizi saygi ile selamliyorum” diye konustu.

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani ve Düzce Milletvekili Ayse Kesir, “Kadinlar olmadan büyük Türkiye olmaz” sözünü vurgulayarak “Kadin girisimciler kurulumuzu çok önemsiyorum. Bu sehri kadinlarla beraber büyütecegiz. Bu sehrin hamurunda ve mayasinda bu var zaten. Biz kadinlar bir seyi üretmek için azimli ve kararliyiz” dedi.

Kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin basinda tarama programlarinin yer aldigini bildiren Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, özellikle toplumun kanser konusunda farkindaliginin arttirilarak, toplum bilincinin gelistirilmesi halk sagligi açisindan son derece önemli oldugunu söyledi.

Yilmaz, “Gezici HPV araçlarimizla yil boyunca düzenli olarak ilimiz genelinde tarama programlari ve bilgilendirme egitimlerini yapiyoruz ve yapmaya da devam edecegiz” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Düzceli kadin girisimcilere saglik tarama testi yapildi. Saglik tarama testi sonrasi Vali Aslan, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik, kadinlara, kadinlar günü münasebetiyle çiçek hediye etti ve günlerini kutladi.
Kaynak: İHA