Is Yerinde Bulduklari Altin Kolyeyi 69 Gün Iz Sürerek Sahibine Ulastirdilar

Giresun’un Bulancak ilçesinde market çalisanlari, markette bulduklari kolyeyi adeta dedektif gibi 69 gün iz sürerek bulduklari sahibine ulastirdi.

Is Yerinde Bulduklari Altin Kolyeyi 69 Gün Iz Sürerek Sahibine Ulastirdilar
Giresun’un Bulancak ilçesinde bir market zincirinde çalisan Hacer Öztürk ve Nuri Akça, markette bir müsterinin düsürdügü altin kolyeyi tam 69 gün sonra sahibine ulastirdi. Ilçenin Bahçelievler Mahallesi’nde bir market zincirinin subesinde alisveris yapan yasli kadin, altin kolyesini yere düsürdü. Olay sonrasi kolyeyi bulan magaza çalisanlari, güvenlik kamerasinda tarama yaparak tam 69 gün sonra kolyeyi sahibine ulastirdilar.

Güvenlik kamarasindan düsüren kisinin bindigi aracin plakasini emniyet güçlerine bildiren market çalisanlari, daha sonra kolyenin sahibine ulasti. Adeta dedektif gibi güvenlik kamerasindan iz sürerek markette düsürülen kolyenin sahibine ulasan market çalisanlarindan Nuri Akça, “Market içerisinde kasaya yakin bir yerde kolyeyi yerde bulunca güvenlik kamerasi kayitlarini incelemeye aldik. Kamera kayitlarindan altin kolyeyi düsüren kadinin bindigi aracin plakasina 4 Mart 2024 tarihinde ulastik. Bulancak Ilçe Emniyetine verdigimiz bilgiler dogrultusunda ayni gün içerisinde kolyeyi düsüren kisinin ailesine teslim ettik. Dogru olani yaptik, mutluyuz” dedi.



Kaymakam Koç gençlere tesekkür belgesi verdi

Olay sonrasi Bulancak Kaymakami Ünal Koç, 69 gün sonra altin kolyeyi sahibine ulastiran market çalisanlarini makaminda kabul ederek, tesekkür belgesi takdim etti. Ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu da duyarli gençlere yaptiklari bu örnek davranislarindan dolayi tesekkür ederek, çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA