Edremitli Gençler Nusret Mayin Gemisi Ile Tarihi Bir Seyri Sefer Yapacak

Bir süre önce tarihi Edremit uçagini tekrar insa ederek gerçek boyutlu bir modelini yapan Yeni Dünya Edremit Temsilciligi, Çanakkale ruhunu gençlere asilamak amaciyla Milli Savunma Bakanligi ile ortak bir projeye imza atti. Proje dahilinde Edremitli 10 genç, 8 Mart’ta Nusret mayin gemisi ile Çanakkale’de temsili mayin dökme seyri yapacak.

Edremitli Gençler Nusret Mayin Gemisi Ile Tarihi Bir Seyri Sefer Yapacak
Yeni Dünya Vakfi Edremit Temsilcisi Tahsiz Izci, “1996 yilinda kurulan vakfimizin amaci öncelikle gençlerimizin milli ve manevi degerlere bagli, bilgili, kültürlü, ahlakli, yeniliklere açik, münevver birer sahsiyet olmalarini saglayarak, milletimizin huzur içerisinde kalkinmasina ve gelismesine katkida bulunmaktir” dedi.

Gençlerin vatan ve millet suuru ile güçlendirilmesi gerektigini ifade eden Izci, “Faaliyetlerimizin bu etabinda ise Edremit Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ögrencilerinden kurulmus olan 100 ögrencilik Kuvay-i Milliye Grubu’nu Küçükkuyu’da düserek görev icra edemeyen ve daha sonra tamir ettirilerek, tarihimizin en önemli savaslarindan biri olan Çanakkale Deniz Savaslari’nda kesif ve gözetleme faaliyeti yapip, Nusret mayin gemisine istihbarat vermek suretiyle savasin gidisatini degistiren Ertugrul tayyaresinin rotasini görmeye ve Nusret mayin gemisini gezmeye götürüyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanliginin misafiri olarak Çanakkalle’de Edremitli gençlerle bir dizi etkinlige katilacagini ifade eden Izci, “Kuvay-i Milliye sehrinin ögrencileri 8 Mart 2024 sabahi saat 07.00 civarlarinda Milli Savunma Bakanligi’nin misafirleri olarak tanziri mayin döküs ve anma törenine (Tarihteki mayin dökme hadisesinin canlandirilmasi), tarihi Nusret mayin gemisi ile Çanakkale Bogazi’nda yapilacak seyr-ü sefere katilacaklardir” dedi.

Suurlu bir gençlik yetistirmek için çalismalarinin devam ettigini ifade eden Izci, “Bu faaliyet, münevver ve suurlu bir gençlik yetismesine vakfimizin bir katkisidir. Bu gezi Nusret mayin gemisi ile Çanakkale Bogazi’nda tarihi bir kahramanlik faaliyetinin canlandirilmasina katilan ögrencilerimizin duygu ve hatiralarini dinlemeleri için degerli” dedi.

Kaynak: İHA