Sultangazi'de Bir Evden 7 Kamyon Çöp Çikti
Sultangazi’de iddiaya göre, hasta bir kadina bakan bakici, 5 yildir topladigi çöpleri evde biriktirdi. Kötü koku nedeniyle apartman sakinlerinin canini bezdirdigi olayda ihbar üzerine harekete geçen belediye ekiplerinin yaptigi temizlik çalismasinda evden 7 kamyon çöp çikti.

Bir süre sonra ise bakici kadin sokaklardan topladigi çöpleri eve tasiyip odalarda biriktirmeye basladi.
Yaklasik 1 yil önce ise yasli kadin vefat edince Kaplan ve bakici kadin birlikte yasamaya devam etti. Çöp toplamaya devam eden kadin dairenin tüm odalarini doldurunca kötü koku nedeniyle binada yasayan vatandaslar sikayetçi olmaya basladi.
Durumu merak edip komsularinin evine giden vatandaslar karsilastiklari manzara karsisinda saskina döndü.
7 kamyon çöp çikti
Vatandaslar durumu Sultangazi Belediyesine bildirdi. Bunun üzerine binaya gelen ekipler, kötü kokunun sardigi dairedeki çöplerin bosaltilmasi için çalisma baslatti. Mutfak ve banyosu dahil tamamen dolu olan evdeki çöplerin disari çikartilmasi için sokak, yaya ve araç trafigine kapatildi. Tedbirlerin alinmasinin ardindan çöpler, balkon ve pencerelerden atilarak kamyonlara yüklendi. 2 gün süren çalismalarda evden 7 kamyon çöp çikartildi, daire sahibi Yasar Kaplan’in ise bu esnada ekiplerin basinda durup çalismalari izlemesi dikkat çekti.
"Benim de haberim yok gelince gördüm"
Daire sahibi Yasar Kaplan, kendisinin hasta oldugunu; bu nedenle hastanede tedavi gördügü için yaklasik 2 aydir evine gelmedigini ve geri döndügünde ise böyle bir manzara ile karsilasinca bakici kadini evden gönderdigini iddia etti. Ancak binada yasayan komsulari kendisinin yalan söyledigini ve kokunun uzun zamandir geldigini 2 ayda bu kadar çöp toplanmasinin imkansiz oldugunu öne sürdü.
"Ev tiklim tiklim dolu, temizlik çalismasi baslattik"
Temizlik çalismasi ile ilgili açiklama yapan Sultangazi Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Havva Canbakkal, "Burada bir çöp ev oldugu sikayeti bize gelmisti. Onunla alakali ekipleri yönlendirdik. Ama isin boyutu çok büyük oldugu için bir de saglik ve hijyenik sartlar olmadigi için büyük koku problemi var içeride. Atiklarin uzun süredir burada biriktirildigi anlasildi. Ev tiklim tiklim dolu. Çalisma baslattik" dedi.
"Kokudan duramiyoruz"
Binada yasayan Durmus Yilmaz isimli vatandas, "Ben burada 20 senedir oturuyorum. Fakat 5 senedir bu dairelerin birisinde bayan çöp topluyordu. Rahatsiz oluyorduk. Biz de belediyeye basvurmak zorunda kaldik. Sag olsunlar geldiler ilgileniyorlar. Daire kapilarini açtigimiz zaman kokudan duramiyoruz. Sanki bir lagim patlamis gibi koku geliyor. Çocuklarimiz rahatsiz oluyor, bogazlarinda agrilar basladi, sineklerden cam açamiyoruz. Büyük sinekler camdan içeri firliyor. Mikrop yuvasi gibi. Bütün odalara baktim. Hepsi tavana kadar dolu, banyo bile tikanmis. Sadece 3 metre bir alan var. Dairenin içinde çöpleri her yere tikamis" dedi.
Bir diger komsu Canan Erbas ise "Binamizda 5-6 senedir asiri derecede koku vardi. Komsularimiz da çok rahatsiz oluyorlardi. Zabitayi aradik geldiler. Bir bayan vardi. O sürekli topluyordu eve çöpleri biz de bu durumdan rahatsiz oluyorduk" diye konustu.
