Husumetlisini Torununun Gözü Önünde Öldürmüstü Açiklamasi 'Esim Olmasa O Beni Öldürmüstü'

Bolu’da husumetlisinin otomobil ile üzerinden geçerek ölümüne sebep olan sanik savunmasinda, "Üzerinden geçtigimden haberim yok. Öldürmek gibi bir kastim yoktu. Esim olmasa o beni öldürmüstü" dedi.

Husumetlisini Torununun Gözü Önünde Öldürmüstü Açiklamasi 'Esim Olmasa O Beni Öldürmüstü'
Sultan köyünde 21 Agustos’ta gece saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre Ismail Çetin (62), köy kooperatifi nedeniyle aralarinda husumet bulunan Irfan B.’nin aracinin önünü kesti. Otomobilinden inen Çetin, elindeki biçagi Irfan B.’ye savurarak tehdit etti. Ikili arasinda yasanan tartismanin ardindan Irfan B., otomobiline binip gaza basarak Çetin’in üzerinden geçti. Ismail Çetin, 3 yasindaki torununun gözü önünde olay yerinde yasamini yitirdi. Gözaltina alinan Irfan B. ise tutuklandi.

Öte yandan, Irfan B.’nin oglunun baskan oldugu köy kooperatifinde Ismail Çetin’in denetçi olarak görev yaptigi, kooperatifteki hesaplar sebebiyle olaydan yaklasik 6 ay önce iki aile arasinda gerginlik basladigi ve zaman zaman tartistiklari ögrenildi.

Ilk durusma

Tutuklu sanik Irfan B.’nin Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina baslandi. Durusma salonunda ve adliye içinde polis ekiplerince önlem alindi. Salonda, Karabük’teki cezaevinden Bolu’ya getirilen Irfan B. ile yakinlari, öldürülen Çetin’in ailesi ve avukatlar hazir bulundu. Durusma önce adliye koridorunda iki grup arasinda kisa süreli tartisma çikarken, olay polis müdahalesiyle büyümeden son buldu.

"Üzerinden geçtigimden haberim yok"

Savunmasi için söz hakki verilen Irfan B., olay gecesi yasananlari anlatarak, "O aksam esim ve akrabam ile pazardan dönerken Ismail Çetin araciyla sürekli yanimdan geçerek önümüzü kesti. Benim Ismail ile hiçbir düsmanligim yok. Daha önce de benim ogluma küfürler etti. O gecede aracimin yanina gelerek bana küfürler edip ’Seni buradan öldürmeden gitmeyecegim’ dedi.

Araçta bulunan esim ve akrabamda Çetin’e gitmesini söyledi.

Çetin, aracimin yanindaydi ve aracima binerek gaza basip gittim. Üzerinden geçtigimden haberim yok. Öldürmek gibi bir kastim yoktu. Esim olmasa o beni öldürmüstü" diye konustu.



"3 yasindaki torunumun gözü önünde öldürdüler"

Ismail Çetin’in esi Aysel Çetin ise kooperatif sebebiyle sanik ile aralarinda husumet oldugunu ifade ederek, "Oglu kooperatif baskaniydi ve bunlarin açigini ortaya çikardik. Esime bu yüzden bunu kasten yaptilar. Esimi kasten öldürdüler. 3 yasindaki torunumun gözü önünde öldürdüler" dedi.

Yargilama sirasinda durusma salonundan disariya çikarken, sanigin yakinlarina "Ne bakiyorsunuz?" diye bagiran maktulün oglu Emrah Çetin’e, "mahkeme düzenini bozmak" suçundan 2 gün disiplin hapis cezasi verildi ve polis tarafindan gözaltina alindi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutuklulugunun devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA