'Bolu'nun Babasini' Anarken Gözyaslarini Tutamadi

Bolu’ya egitim ve saglik alaninda 147 eser kazandiran is adami Izzet Baysal, vefatinin 24. yilinda dualarla anildi. Anma töreninde gözyaslarina hakim olamayan Izzet Baysal’in yegeni Ahmet Baysal, "Rahmetli amcam tüm varligini karsiliksiz Bolu’ya verdi" dedi.

'Bolu'nun Babasini' Anarken Gözyaslarini Tutamadi
Bolu’ya egitim ve saglik alaninda kazandirdigi çok sayida tesisle halkin gönlünde taht kuran ve 93 yasindayken hayatini kaybeden hayirsever is adami Izzet Baysal, vefatinin 24. yil dönümünde Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Gölköy yerleskesinde anildi. Çok sayida vatandasin katildigi anma töreninde zaman zaman duygusal anlar yasandi.

"Rahmetli amcam tüm varligini karsiliksiz Bolu’ya verdi"

Programda gözyaslarina hakim olamayan Baysal’in yegeni ve Izzet Baysal Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Ahmet Baysal, amcasini unutmayan Bolululara tesekkür etti. Baysal, "Ben hiç konusmazdim. Bu kez tesekkür etmek için konusmak istedim. Rahmetli amcam tüm varligini karsiliksiz Bolu’ya verdi. Karsilik beklememesine ragmen sevgili Bolulular ona çok sey verdiler. Örnegin bu anma töreni. Istanbul’da rahmetli esim Solmaz Baysal ile rahmetli Vehbi Koç’un anma törenine davet edilmistik. Davetle anma töreni oluyor ama Izzet Baysal’in anma törenine bakin. Bütün Bolu akin ediyor. Bir yegen için bundan daha büyük bir gurur olabilir mi? Çok tesekkür ediyoruz" dedi.

Törende Bolu Valisi Erkan Kiliç, AK Parti Milletvekili Yüksel Coskunyürek, CHP Milletvekili Türker Ates ve Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan da hazir bulundu.

Izzet Baysal kimdir

Bolu’da 1907’de dünyaya gelen Izzet Baysal, 1949’da fabrika kurarak sanayicilige basladi.

Türkiye’de döküm sanayisinin gelismesinde öncü rolü oynayan Baysal, kentte Izzet Baysal Vakfini kurdu. Kurdugu vakifla Bolu’ya adeta umut olan Baysal, kente egitim ve saglik alaninda 147 tesis kazandirdi. Hayattayken kentin en islek caddesine heykeli dikilen ve "Bolu’nun Babasi" olarak taninan Baysal, hayattayken Devlet Üstün Hizmet Madalyasi ile de ödüllendirildi. Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde 93 yasindayken vefat etti.
Kaynak: İHA