Baskan Çerçioglu Açiklamasi 'Gençlerimizi Kirmadik Ve Ikinci Çalisma Salonumuzu Açtik'

Ögrencilerden gelen talepler dogrultusunda Tekstil Park içerisinde ikinci bir ögrenci çalisma salonu açtiklarini ifade eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, her zaman gençlerin yaninda olduklarini belirterek “Gençlerimizi kirmadik ve ikinci çalisma salonumuzu açtik” dedi.

Baskan Çerçioglu Açiklamasi 'Gençlerimizi Kirmadik Ve Ikinci Çalisma Salonumuzu Açtik'


Geçtigimiz aylarda Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Mimar Sinan Parki’nda açilan ve 24 saat açik olarak hizmet veren çalisma salonuna ögrencilerin ilgisinin yogun olmasi üzerine ögrencilerden gelen talepler dogrultusunda Aydin Tekstil Park içerisinde hazirlanan Parla Ögrenci Çalisma Salonu, törenle hizmete açildi.

"Gençlerimizi kirmadik"

Açilista konusan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, her zaman gençlerin yaninda olduklarina dikkat çekerek “Ögrencilerimiz bir tane daha çalisma salonu istediler. Biz de gençlerimizi kirmadik ve üniversiteye yakin olmasindan dolayi burayi hazirladik. Her Aydin Tekstil’e gelisimde böyle bir geriye gidiyorum. Yillar önce kamulastirma çalismalarina basladik. Hatta 2009 yilinda ilk il belediye baskani oldugumda burayi yesil alan olarak isaretledim. Bugün bana, ‘Yaptiginiz islerden hangisinden mutluluk duyarsiniz’ diye sorsalar, herhalde birinci olarak Aydin Tekstil’i söylerim. Burayi Aydin halkindan topladigimiz vergilerle kamulastirdik. 177 dönüm. Biz burayi kamulastirmasaydik, burasi AVM, rezidans olurdu büyük ihtimalle ama beton yigini olacagi kesindi. Aydinlilara çok tesekkür ediyorum. Bu alani hep beraber Aydin halkina hediye ettik. Bugün bir açilisi daha gerçeklestirecegiz. Daha önce Mimar Sinan Parki’nda bir çalisma salonu açmistik ve 24 saat esasli olmak üzere açik olan salonumuzdan üniversite, lise ögrencilerimiz çok memnun kaldi. Özellikle üniversitede okuyan ögrencilerimizin uzun süre çalismaya ihtiyaçlari var. Özellikle evde kalan çocuklarimiz, ögrencilerimiz kisin, dogalgaz, elektrik parasindan çok yakiniyorlar ama bizim çalisma salonlarimiza geldigi zaman böyle bir sey yok. Çaylari, sulari var, sicacik, güvenilir ortamda velilerin de hiç akli kalmadan çalisabiliyorlar. Oradaki ögrencilerimiz bir tane daha çalisma salonu istediler. Biz de gençlerimizi kirmadik, üniversiteye yakin olmasindan dolayi burayi hazirladik. Bugün hep beraber Parla Ögrenci Çalisma Salonu’nu açacagiz. Ismini de ‘parla’ koyduk. Gençlere sorduk ve ‘parla’ dediler. Her zaman gençlerin yanindayiz. Yaninda da olmaya devam edecegiz” dedi.



“Asla AVM veya rezidans olmasina izin vermeyecegim”

Belediye baskani oldugu sürece yikilan kurum binalarinin yerine asla alisveris merkezi veya rezidans yapilmasina müsaade etmeyecegini vurgulayan Baskan Çerçioglu; “Bitmeyen, yilan hikayesine dönen, benim hatirladigim 10 yildir yapilamayan, becerilemeyen bir PTT binasi var. Yine Efeler’de kentin tam merkezinde yikilmis bir huzurevimiz var. Öyle duruyor. Yine 2 tane emniyet binalari var. Bunlarin ne olacagini bilen yok. Bir açiklama da yok. Ayrica bölge hastanesi bittiginde diger hastane binalari yikilacak ve o hastane yerleri ne olacak, bilen yok. Çiksin bir yetkili, açiklasin ama ben belediye baskani oldugum sürece asla o yiktiginiz binalarin yerine AVM veya rezidans olmasina izin vermeyecegim. Imarlari geçmeyecek. Sakin ola ki, bana gelmeyin. Ben simdiden söyleyeyim ya da çikin açiklayin. Bizim ‘Turist Ömer’ açiklasin ‘yesil alan olacak’ desin. Göreyim, diyebiliyor mu? Ama diyemeyecekler. Sikila sikila yiktiklari stadyum için yesil alan olacak dediler. Bakacagiz. Yesil alan mi olacak, ticarethaneler de olacak mi neler olacak görecegiz? Tabi bu örnekleri çogaltabiliriz. Aydin’i santiyeye çevirecegiz diyordu. Allah korusun. Bu, Aydin’i betonlastiracagim demek. O zaman bu kamulastirdigimiz yerlerin hepsi rezidans olurdu. Simdi Mimar Sinan’da herkesin gözü oldugu bir yer vardi. 16 dönüm. Kamulastirdik, yesil alan yapiyoruz. Biliyorsunuz oylama yaptik. Vatandas ne isterse o dedik. Çocuklarimiza, gençlerimize ve yaslilarimiza yönelik. Ayin 6’sinda bir kapali spor salonumuzun da temelini atiyoruz ve 200 dönümlük Isikli Dogal Yasam Parki ve Yasam Alanlari’nin da olusmasi için temelini atiyoruz. Çok kisa sürede bitirecegiz” dedi.



Aydin’da yapacaklari kavsaklarin Karayollari’nin engeline takildigini ifade eden Baskan Çerçioglu; “Astim Kavsagi’ni yaptik, 15 Temmuz. Kusadasi’nda Atatürk 1 ve Atatürk 2’yi yaptik. Bir tane de sehir merkezinde yaptik. 4 tane kavsak oldu. Soruyorum size. 22 yildir iktidarda AK Parti var. Mustafa Savas da 11 yildir milletvekili. Bir tane yapmislar mi Aydin’a? Yok. Ben 4 tane yapmisim. Arti digerlerini de yapacagim dedim. Hepsi Karayollari’nin uhdesinde ‘Hayir, ben yapacagim’ dedi, 10 yildir da yapmiyor Karayollari. Üniversitenin 300 metrelik yolunu yapmaktan aciz bunlar. Mustafa Savas, Aydin’da tas üzerine tas koymamis. Aydin’in yarasina merhem olmamis, simdi de kalkmis belediye baskani olacakmis. Olmaz o is” seklinde konustu.



Konusmalarin ardindan açilis kurdelesini kesen Baskan Çerçioglu, beraberindeki heyetle birlikte çalisma salonunda incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA