Baskan Büyükkiliç, Yetim Çocuklarin Coskusuna Ortak Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, esi Dr. Necmiye Büyükkiliç ile birlikte Kayseri Motor Spor Kulübü ve Yetim Yürekler Gülsün Dernegi tarafindan düzenlenen Yetim Kardesler Çocuk Senligi’ne katilarak, yetim çocuklarin eglencesine ortak oldu. Senlikte, Baskan Büyükkiliç’in ‘sizleri seviyoruz’ dedigi minikler, ‘biz de sizi seviyoruz baskanim’ sözleri ile Büyükkiliç’a sevgilerini ifade ettiler.

Baskan Büyükkiliç, Yetim Çocuklarin Coskusuna Ortak Oldu
Kayserililerin ugrak yeri olan 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisinde yer alan 60 bin metrekarelik etkinlik çayirinda düzenlenen Yetim Kardesler Çocuk Senligi’ne Baskan Büyükkiliç ve esi Dr. Necmiye Büyükkiliç’in yani sira AK Parti Kayseri Il Baskanligi Yönetim Kurulu Üyeleri, Yetim Yürekler Gülsün Dernegi Temsilcisi Güray Hasçizmeci ve dernek gönüllüsü vatandaslar, Kayseri Motor Spor Kulübü üyeleri ile yetim çocuklar katildi.

Senlikte açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç, “Yetim yavrularimizi millet bahçemizin içerisindeki etkinlik çayirimizin üzerinde bulusturmak suretiyle hep beraber onlarla birlikte eglenmeye, keyifli bir ortam olusturmaya, onlari hediyelerimizle sevindirmeye, degisik etkinliklerle gönüllerinde yer etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

Büyükkiliç, yetimleri emanet olarak gördüklerini ifade ederek, “Tabi onlar bizim için önemli, bize emanet, onlarin sevinci bizim sevincimiz. Keyifli bir ortam olusturdugumuza inaniyoruz. Ayni zamanda bu yavrularimizin her birinin yerli ve milli anlayis içerisinde, Istiklal Marsimizi söylemek için adeta yaristiklarini gördük. Bunlar da bizi gururlandiriyor. Bir yavrumuzda Kudüs’le ilgili bir siirimizi okudu” diye konustu.

Israil’in Gazze’de uyguladigi zulme dikkat çeken Baskan Büyükkiliç, sunlari söyledi:

“Yetimlerle biz ilgileniyoruz ama 10 binlerce yetim kaliyor. Milyonlarca insan topraklarindan adeta soykirima ugrayarak sürülüyor, yok ediliyor ve vicdanlar sizlamiyor. Insanligin bittigi bir noktada durdugunu hep beraber görüyoruz. Bu güzel ülkemizde biz yetimlerimize sahip çikarken baskalari da adeta yetim birakmak için çabaliyor. O açidan birligin, beraberligin, dayanismanin yaninda, hakli olmanin yaninda güçlü olmamiz lazim. Birligimizi, beraberligimizi korumamiz lazim. Teknolojiyi göz ardi etmeden ülkemizi de gelistirmemiz lazim. Insanliga mesaj vermemiz, örnek olmamiz lazim. Besikteki yavrulari, hastanedeki insanlari, ekmek kuyrugundaki insanlari bombalayan Siyonist Israil adeta insanligin yüz karasi. Insanlikla onlarin alakasi olmadigini, vicdanin onlarda söz konusu olmadigini görüyoruz.”

“Bu güzel yavrularimiza da güzel bir gelecek hazirlamak için gayret ediyoruz”

Büyükkiliç, yetim çocuklara güzel bir gelecek hazirlamak için yanlarinda yer almaya gayret ettiklerini belirterek, “Bu güzel yavrularimiza da güzel bir gelecek hazirlamak için onlarin elinden tutarak, onlara anne, onlara baba olarak, büyükleri olarak en güzel sekliyle birlik, beraberlik içerisinde yanlarinda yer almaya gayret ediyoruz. Sizleri seviyoruz” ifadelerini kullandi.

Minikler de Baskan Büyükkiliç’a ‘Biz de sizi seviyoruz baskanim’ diyerek karsilik verdiler.

Büyükkiliç’a desteklerinden dolayi tesekkür eden Yetim Yürekler Gülsün Dernegi Temsilcisi Güray Hasçizmeci ise “Çok tesekkür ediyoruz, Allah razi olsun. Aramiza katildiniz. Millet bahçesinde yaptigimiz bu organizasyon için büyüksehir belediyesine, baskanimiza tesekkür ediyoruz. Kayseri Motor Spor Kulübü, Yetim Yürekler Gülsün Dernegi beraber yaptik. Baskanimizin da aramizda olmasi, çocuklarimizla tanismis olmasi bizi çok mutlu etti. Insallah baska organizasyonlarda yine görüsmek isteriz” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç da “Iyi ki varsiniz” diyerek Hasçizmeci’ye tesekkür etti.

Senlikte miniklerin ilgisi ve sevgisi ile karsilasan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yetim çocuklarla kucaklasarak dernek gönüllüsü vatandaslarla sohbet etti.

Yetim çocuklarla tek tek ilgilenen Baskan Büyükkiliç, stant basina geçerek pamuk sekeri sardi ve çocuklara ikram etti.

Senlikte düzenlenen etkinlikte minikler Istiklal Marsini okurken, Büyükkiliç, gözyaslari içinde Istiklal Marsi’ni okuyan bir gence eslik etti. Genci alkislayarak tebrik eden Baskan Büyükkiliç, “Tebrik ediyoruz, alnindan öpüyoruz. Senin gibi Türk gençleri oldugu sürece bayraklarimiz da inmez, ezanlarimiz da dinmez Allah’in izniyle” dedi.

Çocuklar, Yetim Kardesler Çocuk Senligi’nde eglenceli gösteriler ve oyunlarla doyasiya eglenirken Büyükkiliç da onlarin coskusuna ortak oldu.
Kaynak: İHA