Evden Çikamayan Engelli Ve Yaslilar, Seyyar Sandik Ile Vatandaslik Görevini Yerine Getirdi

Sakarya’da yataga bagimli engelli bireyler, evden çikamayan vatandaslar ve felçli hastalar, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) saglanan seyyar sandikla oylarini kullanarak vatandaslik görevini yerine getirmenin mutlulugunu yasadi. Seyyar sandikta oyunu kullanan 76 yasindaki Nezaket Yilmaz, "Sandik ayagima kadar geldi, Allah razi olsun" dedi.

Evden Çikamayan Engelli Ve Yaslilar, Seyyar Sandik Ile Vatandaslik Görevini Yerine Getirdi
Türkiye’de 5 yilda bir yapilan 2024 Mahalli Idareler Genel Seçimi için Sakarya’da oy kullanma sabah saat 08.00’da basladi.

Sandik kurul üyeleri tarafindan nasil oy kullanilacagi anlatilan seçmenler, ardindan aldiklari pusulalarla tercihlerini yapip, zarflari sandiga atarken yataga bagimli engelli bireyler, evden çikamayan vatandaslar ve felçli hastalar ise YSK saglanan seyyar sandikla oylarini kullandi. Bu çerçevede Adapazari ilçesinde ikamet eden ve yürümekte zorluk çeken 76 yasindaki Nezaket Yilmaz, seyyar sandik ile oyunu kullanarak vatandaslik görevini yerine getirmenin mutlulugunu yasadi. Ellerinde asiri düzeyde titreme olan yasli kadin, yakinlarinin yardimi ile oyunu kullandi.

“Sandik ayagima kadar geldi, Allah razi olsun”

Yakinlarinin yardimi ile seyyar sandikta oyunu kullanan Nezaket Yilmaz, “Sandik ayagima kadar geldi, Allah razi olsun. Geçtigimiz sene yapilan seçimde okula gittim ama çok zorlaniyordum. Nasil zorluk çektigimi ben biliyorum, aslinda içim agliyor okula gidip oy vermek istiyorum ama gidemiyorum” dedi.



"Okul çok yakin ama annem gidemiyor"

Önceki seçimlerde annesini oy kullanacagi okula güçlükle götürdügünü belirten Mücahit Yilmaz, “Okul mesafesi yaklasik 200 metre aslinda çok yakin ama annem, yasinin getirmis oldugu hastaliklardan dolayi yürüyemiyor ve elleri titriyor o sebepten dolayi bu seçimde okula götüremedik. Sandik evimize kadar geldi ve burada oyunu kullandi annem, rahat oldu. Ayagimiza kadar geldiler, Allah razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA