Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi '31 Mart Seçimleri 2028'Deki Iktidarin Kapisini Açacak'

SAMSUN – Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “Türkiye’nin en hizli büyüyen siyasi partisi olarak adim adim 31 Mart aksamina dogru gidiyoruz. 31 Mart’ta yerel yönetimlerde Yeniden Refah’i, milli görüsü iktidar yapacagiz. Bu iktidar bizlere hem ahlakli belediyeciligi getirmis olacak hem de 2028’deki iktidarin kapisini açacak insallah” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi '31 Mart Seçimleri 2028'Deki Iktidarin Kapisini Açacak'
Yeniden Refah Partisi’nin Samsun Il Baskanligi Aday Tanitim Toplantisi, Genel Baskan Fatih Erbakan’in katilimiyla Ilkadim ilçesindeki Mustafa Dagistanli Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda Yeniden Refah Partisi Il Baskani Ibrahim Yasar, Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Av. Adem Güney, Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcilari Cengiz Zor ve Nurettin Gül konusmalar yapti.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “Evet yillar boyu partilerimizi kapattilar ama kalplerimizi kapatamadilar insallah. Samsun’da böyle bir manzara görüyorum. Vefatinin 13. yilinda merhum Erbakan hocamizi rahmetle aniyor, hayirla yad ediyoruz. Yeniden Refah Partimiz üye rekorlarinda birinciligi kimseye kaptirmiyor. 1 Mart günü konusmamda dedim ki ’450 bini geçtik, 452 bin 800 olduk.’ 2 Mart’ta Istanbul’da konusma yaparken arkadaslar dediler ki ’455 bin 300 oldu.’ Üye sayimiz günde 2 bin 500 artiyor. Günde 2 bin 500 demek, ayda 75 bin demektir. 1 yilda neredeyse 1 milyon üye demektir. Bugün itibariyla 455 binin üzerindeyiz. Insallah 31 Mart seçimlerine 500 binin üzerinde üyeyle girecegiz. Türkiye’nin üye sayisi bakimindan üçüncü büyük partisi olarak girecegiz. 6 ay önce eylül ayinin basinda 265 bin üyeyle basladik. 6 ay içinde 455 bine geldik. Bu 6 ayda yüzde 80 büyüme demektir. Böyle bir büyümeyi baska bir siyasi partinin göstermesi mümkün degildir. Insallah 500 bini geçip seçimlere girdikten sonra hemen takip eden birkaç ay sonra 1 milyonu da geçecegiz. Ve insallah 2028’de milli görüs ve Yeniden Refah’i iktidara tasiyacagiz. Insallah Türkiye’nin en hizli büyüyen siyasi partisi olarak adim adim 31 Mart aksamina dogru gidiyoruz. Önce 31 Mart’ta yerel yönetimlerde Yeniden Refah’i, milli görüsü iktidar yapacagiz. Bu iktidar bizlere hem ahlakli belediyeciligi getirmis olacak hem de 2028’deki iktidarin kapisini açacak insallah” dedi.

Genel Baskan Yardimcisi Cengiz Zor, “Samsun gerçekten Türkiye’nin incisi. Her bir yaninda her türlü güzelligi var. Sadece bir eksigi var ki milli görüsçü belediye baskanlari yok. 1 Nisan sabahi Samsun’a milli görüsçü belediye kadrolari elini degdirdigi zaman bu Samsun baska bir Samsun olacak insallah” diye konustu.

Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Gül ise, “Partimizin kurulusunda birsey söylenmisti. Gün gelecek yeniden salonlara sigmayacagiz denmisti. Bu manzarayi görünce aklima geldi. Bugün yeniden salonlara sigmiyoruz. Milli görüsün ikinci 40 yilinda partimiz hizla büyümeye devam ediyor. Siz zafere inanmis bir topluluk olarak partimizi Türkiye’nin en hizli büyüyen partisi haline getirdiniz. Bu nedenle tebrik ve takdir ediyorum. Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olma yolunda adim adim hedefe gidiyoruz insallah” seklinde konustu.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Adem Güney, “Artik Türkiye’de ve Samsun’da ahlakli belediyecilik dönemi basliyor. Önce ahlak ve maneviyat diyen bir belediyecilik anlayisi Samsun’da 1 Nisan itibariyla hakim kilinacaktir. Artik sefkatle muamele eden, hak ve adaleti üstün tutan, ahlakli belediyecilik geliyor. Artik gardiyan belediyecilik degil, milletine karsi daima dürüst, güvenilir, garson belediyecilik basliyor. Rüsvetin kökünün kazindigi, yalanin, talanin olmadigi belediyecilik basliyor” dedi.

Gençlere yönelik vaatlerinden söz eden Güney, “Gençlerimizin en iyi sartlarda yasama ve sosyal hayata katilimi bizim en önemli görevimizdir. Bu amaçla gençlik konseyleri ile katilimci bir yönetim sergileyecegiz. 18-25 yas araligindaki tüm gençlerimize Genç Refah Karti verecegiz. Gençlerimiz bu kartla ister tiyatroya, ister sinemaya gidebilecek. Hasan Togar belediye baskanimizla söz vermistik. Ileri sürüs pistleri kurarak, gençlerimizin drift yapma ve hiz yapma isteklerini güvenli bir ortama tasiyacagiz. Burada hem güvenli bir ortam saglanacak hem de uzman egitmenlerle sürüs tekniklerini gelistirebilecekler” diye konustu.

Toplantida Yeniden Refah Partisi’nin 17 ilçede belediye baskan adaylari açiklandi. Aday listesi ise söyle:

Tekkeköy - Hasan Togar

Ladik - Adnan Topal

Çarsamba - Necattin Arpaci

Ilkadim - Kemalettin Tangal

Atakum - Okan Keskin

Terme - Berat Çetin

Vezirköprü - Havva Sen Saygin

Kavak - Serif Ün

Ayvacik - Refahittin Sencan

Salipazari - Alim Çakir

19 Mayis - Saban Senocak

Canik - Yilmaz Hocaoglu

Bafra - Sükrü Neis

Asarcik - Hidayet Belik

Alaçam - Muhammet Ergin

Yakakent - Murat Marap

Havza - Engin Toprak
Kaynak: İHA