Veresiye Defterleri, Elektrik Ve Su Borçlari Kestel Belediyesi Tarafindan Ödendi

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su borcu olan vatandaslarin fatura borçlarini ödedi. Bin ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi desteginde bulunan Kestel Belediyesi, bu ramazan ayinda da 2 milyon 807 Bin liralik sosyal yardim projesiyle gönüllere dokunmus oldu.

Veresiye Defterleri, Elektrik Ve Su Borçlari Kestel Belediyesi Tarafindan Ödendi
Kestel Belediyesi, geçtigimiz yillarda hayata geçirdigi bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiye defterlerini toplama ile elektrik-su borçlarini kapatma projesini bu yil da sürdürdü. Ramazan ayinin girmesiyle birlikte, ilçede bulunan marketlerdeki ve okul kantinlerindeki tüm veresiye defterleri, Kestel Belediyesi ekipleri tarafindan toplandi. Veresiye defterlerindeki kisilerin gelir tespitlerinin yapilmasinin ardindan, ödeme güçlügü yasayan vatandaslarin veresiye borçlari, Kestel Belediyesi tarafindan ödendi. Market ile bakkal esnafi ise camlarina ’Veresiye borçlari Kestel Belediyesi tarafindan ödenmistir’ yazili kagitlar asti. Bakkala gelen vatandaslar bu yazi üzerine büyük sevinç yasadi.

UEDAS ve BUSKI’den alinan ilçedeki borçlu listelerinin üzerinde detayli bir gelir ve durum arastirmasi yapan Kestel Belediyesi ekipleri, elektrik ve su borcu bulunan yüzlerce hanenin borçlarini da ödedi.

Ayrica ramazan ayinin girmesiyle Kestel Belediyesi personelinden olusan 10 farkli ekip, 1000 erzak kolisini, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulastirdi.

Bu yil da gelenegi bozmadiklarini belirten Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, "Kestel’e sözümüz var diyerek çiktigimiz bu yolda, göreve geldigimiz günden beri, her alanda en iyisi olmak için gece gündüz çalisiyoruz. Yatirimlarimizla, kültür ve sanat etkinliklerimiz ile sosyal yardim projelerimiz ile vatandasimizin yanindayiz, yaninda olmaya devam edecegiz. Geçtigimiz 3 yil da oldugu gibi bu yilda ramazan ayini sosyal yardim ayi olarak ilan ettik. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin 74 bin 907 TL elektrik, 1 milyon 351 TL su borçlarini ödedik, marketlerdeki ve okul kantinlerindeki 382 bin liralik veresiye defterlerini topladik. Bin ihtiyaç sahibi ailemize 1 Milyon TL degerinde erzak kolisi ulastirdik. Herkesin tok, herkesin mutlu oldugu bir Kestel için çalisiyoruz ve çalisacagiz. Her zaman söyledigim gibi biz büyük bir aileyiz ve gün geçtikçe daha da büyüyecegiz. Iyi günde, kötü günde biriz beraberiz. Kestel Belediyesi olarak her zaman iyilikten tarafiz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA