Seçim Güvenligi Toplantisi Vali Kösger'in Baskanliginda Yapildi

31 Mart 2024 Pazar günü gerçeklestirilecek Mahalli Idareler Seçimlerine yönelik alinacak tedbirlerin degerlendirildigi Il Seçim Güvenligi Toplantisi, Vali Yavuz Selim Kösger’in baskanliginda yapildi.

Seçim Güvenligi Toplantisi Vali Kösger'in Baskanliginda Yapildi
15 ilçe kaymakami ile Il Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arikan ve Il Jandarma Komutani Tümgeneral Coskun Sel’in katildigi toplantida; il genelinde tüm vatandaslarin herhangi bir olumsuzluk yasamadan oy kullanmalarini saglamak; seçim öncesinde, seçim aninda ve sonrasinda herhangi bir aksakliga mahal vermemek için alinmasi gereken önlemler tüm detaylariyla ele alindi.

Toplantida bir konusma gerçeklestiren Vali Kösger, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçeklestirilecek Mahalli Idareler Seçimlerinde kentimizde 15 ilçede toplam 5 bin 164 sandik kurulacagi ve toplam seçmen sayisinin 1 milyon 629 bin 959 kisi oldugu bilgisini verdi.

Vatandaslarin oylarinin sandiga saglikli bir sekilde yansimasi ve seçimin demokratik bir olgunlukla geçmesi temennisinde bulunan Vali Kösger, “Demokrasinin en güzel sekilde tezahür ettigi, birlikte yasama kültürünün en güzel örneklerinin sergilendigi ilimizde bu seçim dönemini de güven ve huzur ortami içinde geçirmemiz için gerekli tüm tedbirler Valiligimizce alinmistir. Aldigimiz tedbirler kapsaminda seçim günü 6 bin 184 polis, bin 800 jandarma olmak üzere ilimiz genelinde 7 bin 984 güvenlik personeli, 13 TOMA, 8 zirhli otobüs, 7 otobüs, 2 minibüs, 2 kirpi araci görevlendirilmistir” dedi.

Daha önceki seçimlerde oldugu gibi bu seçimde de herkesin görevini layikiyla yerine getirecegine inandigini ifade eden Vali Kösger, yapilacak seçimin ülkemize ve milletimize hayirli olmasi dileginde bulundu.

Yapilan degerlendirmelerin ardindan toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA