Nilüfer'e Ögrenci Yurdu Kazandiriliyor

Nilüfer Belediyesi, Türk Egitim Vakfi (TEV) ile Ertugrul Mahallesi’nde ‘Ögrenci Yurdu’ yapilmasi ve isletilmesine iliskin protokol imzaladi.

Nilüfer'e Ögrenci Yurdu Kazandiriliyor
Uludag Üniversitesi’ne ev sahipligi yapan ve bir ögrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barinma ihtiyacini karsilamak için çesitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandiriyor. Bu kapsamda Ertugrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alani, yüksek ögrenim ögrenci yurdu yapilmasi amaciyla Türk Egitim Vakfi’na tahsis edildi. Projesi, insaati ve isletmesi Türk Egitim Vakfi tarafindan yapilacak ögrenci yurdu için taraflar arasinda protokol imzalandi.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taskin ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutus’un imzaladigi protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçeklesti. Yurtlarin yetersizligi ve kiralardaki fahis artis nedeniyle üniversite egitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barinma sorunuyla karsi karsiya kaldigini belirten Baskan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarini ögrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalistiklarini söyledi.

Ancak kalici çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatirimci destegi arayarak kente yeni yurtlar kazandirmaya çabaladiklarini ifade eden Baskan Erdem, “Bu çabalarimizin sonucunda Türk Egitim Vakfi ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 ögrenci kapasiteli bir kiz ögrenci yurdu kazandiracagiz. Bu isbirligi ögrencilerin barinma sorununun çözümüne önemli katki saglayacaktir” dedi.

Türk Egitim Vakfi Genel Müdürü Taskin ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutus ise, Bursa’da yeni bir egitim yatirim gerçeklestirecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari da hazir bulundu.

20 yillik süreyi kapsayan protokol kapsaminda; 2 yil içerisinde yurt binasinin projesi tamamlanarak insaata baslanmasi ve sonraki 2 yilda da tamamlanarak hizmete açilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA