Hunat Hatun Imam Hatip Ortaokulu Ögrencilerinden Kayseri'yi Gururlandiran Basari

Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararasi Sosyal Bilimler Festivali olan Sosyalfest’e katilan Hunat Hatun Imam Hatip Ortaokulu; 3 bin 783 proje arasinda 2. olarak büyük basari elde etti.

Hunat Hatun Imam Hatip Ortaokulu Ögrencilerinden Kayseri'yi Gururlandiran Basari
Karabük’te düzenlenen ve 3 bin 783 projenin katildigi Sosyalfest’e davet edilen 154 projeden birini gelistiren Hunat Hatun Imam Hatip Ortaokulu, ’Meslek Ögreniyorum Projesi’ ile yarismalarda 2. olarak Kayseri’ye döndü. Hedeflerinin benzer yarismalara katilmak oldugunu söyleyen Hunat Hatun Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Harun Ayaydin, Teknofest için 10 proje ile basvuru yaptiklarini da söyledi.

Ayaydin; "Okulumuz; Il Milli Egitim Müdürlügü’nden gelen yazilar istikametinde Karabük’te ilk defa yapilan ’Sosyalfest’ yarismalarina katilmak için basvurdu. Sosyal Model Tasarim kategorisinde ’Yaz Tatili’nde Meslek Ögreniyorum’ projesi gelistirdi ögrencilerimiz. Rehber ögretmenimiz ile birlikte 3 ögrencimiz bu yarismaya basvurdu. Yarismalar sonucunda finallere davet edildik. 5 proje bu davete katildi ve okulumuz ikinci olarak Kayseri’ye döndü. Bundan sonraki hedefimiz yine benzer yarismalara katilmak. Su anda 10 projemiz Teknofest Yarismalari’na basvuru yapti. Bunlarin ilk kategorisini geçtik. Diger kategoriler için bekliyoruz" dedi.

Sosyal Bilgiler Ögretmeni Hülya Sabur da Türkiye ikinciligini kazanan proje hakkinda bilgiler vererek; "Okul müdürümüzden gelen yazi istikametinde Sosyalfest projesine katildik. Karabük’te düzenlenen ulusal ve uluslararasi alanda ilk projeydi. Ögrencilerimizle birlikte katilim sagladik. 3 bin 783 proje arasinda 154 proje davet edildi. Bizim ’Meslek Ögreniyorum’ projesi de kendi kategorisinde ilk üçe kalarak dereceye girdik. Türkiye ikincisi olarak okulumuza döndük. Hem ilimizi hem de okulumuzu en iyi sekilde temsil ettik. Projemiz ’Yaz Tatilini Degerlendiriyorum’ modeliydi. Bu kategoride de ’Meslek Ögreniyorum’ projesini seçtik. Projemiz genel olarak çocuklarin daha eglenceli, verimli bir yaz geçirebilmeleri adina, teknolojinin zararli etkilerinden uzak durmalari adina çocuklarin faydasina yönelik bir uzmanin yaninda bir nevi eski kültürümüzde var olan Ahilik Teskilati gibi usta çirak iliskisine dayali olarak kisa bir mesleki tecrübe edinmelerini saglamak" ifadelerini kullandi.

Ögrenciler Fatma Ugur, Elif Rana Kafali ve Umame Araç ise; elde ettikleri basaridan dolayi mutlu olduklarini ifade ederek, ilerleyen dönemdeki hedeflerinin çok daha büyük basarilara imza atmak oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA