Erdem Karakoç Açiklamasi 'Firavunlarin Oyununu Bozduk'

Milliyetçi-Ülkücü camianin taninan isimlerinden Erdem Karakoç, Topkapi Suriçi Sosyal Tesisleri’nde iftar verdi. Karakoç programda yaptigi konusmada, 31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldigini belirterek, birlik ve beraberligin önemine degindi.

Erdem Karakoç Açiklamasi 'Firavunlarin Oyununu Bozduk'
Topkapi Suriçi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programinda konusan Erdem Karakoç, Ülkücü hareketin Türk milletinin milli ve manevi degerlerine bagli oldugunu, bu nedenle bölücülüge ve her türlü emperyalizme karsi çiktigini belirtti.

Nihal Atsiz’in bir siirini okuyarak sözlerine devam eden Karakoç, söyle konustu:

"Ne Kafkaslimizi, ne Balkanlimizi, ne Güneydogulumuzu ne de Kuzey Afrikalimizi ayri görmedik. Birlikten yana olduk. Devleti bu birlikle kurduk. Bugün kavga sagcilar ve solcular arasinda, laikler ve laik olmayanlar arasinda yapilmiyor. Batili merkezlerden beslenen mandaci zihniyetle buna direnen Türk milleti arasinda yasanmaktadir."

Alparslan Türkes’in yetistirdigi bir nesil olduklarini belirten Karakoç, Mümtaz Turhan, Erol Güngör ve Seyit Ahmet Arvasi gibi büyük fikir adamlarinin eserlerini okuyarak neyin mücadelesini verdiklerini ögrendiklerini, dost kimdir, düsman kimdir bunu iyi bellediklerini söyledi.

Karakoç, "Türk milliyetçileri her türlü mandaci ve art niyetli girisimlere izin vermemistir, vermeyecektir. Bati’dan destek alan Türk düsmani, Firavunca planlari bozmustur yine bozacaktir" dedi.



"Ülkücü davasina sevdalidir"

Iftar yemeginde bir konusma yapan Ülkücü camianin taninan isimlerinden Orhan Çakiroglu, Ülkücünün kim oldugunu ve neyin kavgasini verdigini anlatti. Ülkücünün ömrünü Peygamberimize adadigini, Turan davasini Peygamberimizin yoluyla aydinlattigini ifade eden Çakiroglu, "Ülkücü kendi nefsini yok etmek için yola çikmistir. Ülkücü Allah dedi mi bir daha geri dönmez. Bu yolda ya öldürür ya da ölür" diye konustu.

Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar ise sözlerine her Ülkücünün bir hikâyesi oldugunu belirterek basladi.

Türk milletinin bekasi için mücadele verdiklerini ve bunu basardiklarini anlatan Çakar, "Mesele vatan, din ve millettir. Alparslan Türkes bu mukaddes davaya bagli bir nesil yetistirdi" ifadelerini kullandi.

Yazar Mahmut Yildirim da egitimin önemine degindigi konusmasinda, Ülkücülerin neyin mücadelesini verdigini anlatti ve Ülkücülerin nerede nasil davranacagini bilen suurlu bir nesil oldugunu söyledi.



Iftar programinda ayrica, Hayrettin Alp bir siir okudu, Ismet Koçak, Mustafa Can ve Perihan Durmaz da kisa konusmalar yapti.
Kaynak: İHA