Büryan Iftarda Hem Gözü Hem De Mideyi Doyuruyor

Ramazan ayinda Adanalilar iftari büryan ile açarken, yaninda 10 çesit salata ile servis edilen büryan hem gözü hem de mideyi doyuruyor.

Büryan Iftarda Hem Gözü Hem De Mideyi Doyuruyor
Mübarek Ramazan ayinda Adanalilar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabi ile iftarini açiyor. Kentin tek büryancisinda yogunluk yasanirken büryan, mevsim, sogan, ezme, kasik ve tablaci salatasinin yani sira kasarli mantar, cacik, humus, pismis sogan, biber, domates, findik lahmacun, findik pide, çig köfte gibi ürün ve mezelerle servis ediliyor. Yaninda 10 çesit mezeyle sunulan büryan, iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor.

“Insanlar orucunu büryan ile açiyor”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan büryanci Cihangir Korkmaz, “Büryan, kuzunun kendinden yagli haliyle 3 saat tandirda pisirilerek satisa sunuluyor. Su anda çok fazla talep var. Lezzetimizi begenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Ramazan ayinin gelmesiyle de insanlar orucunu büryan ile açiyor. Büryan iftarda hiç siskinlik yapmiyor. Büryanin içerisinde yagi var ancak yanindaki mezeler de hep yesillik” dedi.



“Çok yogunuz”

Sosyal medya kullaniminin büryana talebi arttirdigini vurgulayan Korkmaz, “Insanlar sosyal medyadan gün içerisinde sürekli paylasimlarimizi görüyor ve aksam iftar saatinde büryan yemek için geliyorlar. Çok ciddi bir yogunluk var iftar saatinde. Herkese yetismeye çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Hem göz hem de mide doyuyor”

Ailesiyle birlikte büryan yemeye gelen Sinan Atlas, “Ailemizle birlikte bugün orucumuzu büryan ile açtik. Gerçekten çok güzel bir yemek. Masaya oturdugumuzda karnimizdan önce gözümüz doyuyor” diye konustu.

Kaynak: İHA