Baskan Böcek'ten Tarimda Istihdami Arttiracak Projeler

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani ve Baskan Adayi Muhittin Böcek, yeni dönemde de var olan çalismalari yeni projelerle destekleyeceklerini söyledi. Baskan Böcek, “Tarima yönelik kuracagimiz tesisler ile hem istihdama katki saglayacak hem de tarim ürünlerinin deger kazanmasini saglayacagiz” dedi.

Baskan Böcek'ten Tarimda Istihdami Arttiracak Projeler
Baskan Böcek yeni dönemde de tarimda üretimi ve çiftçinin refahini artiracak projeler ile geliyor. Baskan Böcek, 5 yil boyunca tohum, fide, fidan, gübre, makine ve teçhizat destekleriyle yaninda oldugu tarim üreticilerini yeni dönemde de yalniz birakmayacak.

“Soguk hava depolari”

“Ziyan etmek yok, deger katmak var” diyerek kurulacak tesislerle elde kalan veya üretim fazlasi olan ürünlere katma deger saglanacak. Üretimin yogun oldugu bölgelerde soguk hava depolari kurularak üreticilerin ürünlerini uygun sartlarda depolamasi saglanacak, raf ömrünü uzatarak ürünlerin deger kaybi önlenecek.

“Hallerde paketleme ve paketleme tesisleri”

Hallerde kurulacak yas sebze-meyve paketleme tesisleri ile üreticinin kendi ürününü paketleyerek aracisiz ilk elden tüketiciye degerinde satisina imkan sunulacak. Yine hallerde kurulacak kurutma tesisleriyle ürünlerin raf ömrü uzayacak. Bu ürünler ekonomik degeri yüksek olacak sekilde mamullestirilecek.

“Yas sebze-meyve kasasi üretim tesisi”

Baskan Böcek, ürün depolama ve nakliyesinde önemli bir gider olan kasa maliyetlerini Plastik Kasa Üretim Tesisleriyle düsürecek. Sera plastik atiklari kasalara dönüstürülecek. Üreticinin hem kasa maliyetleri düsürülecek, hem de geri dönüsümle bölgedeki plastik atiklar azaltilacak.

“Süt isleme entegre tesisleri”

5 yil boyunca önleyici veterinerlik hizmetleri ve süt tanki destegi gibi yardimlarla hayvan üreticilerini yalniz birakmayan Baskan Böcek yeni dönemde de bu desteklerini sürdürecek. Süt sigirciliginin yaygin yapildigi ilçelerde süt isleme ve entegre tesisleri kurularak üreticinin ürününü degerinde satmasina imkan saglanacak.

“Bal paketleme tesisi”

Baskan Böcek, kovan, aricilik kiyafeti ve ari otu gibi desteklerle yaninda oldugu ari üreticilerini de desteklemeye devam edecek. Seyyar bal paketleme üniteleri Bal Paketleme Tesisi’nde üreticilerin kullanimina sunularak paketleme sorununu çözülecek ve bal üreticilerinin pazar arayisin destek olunacak.

“Ari süt sigirciligi isletmesi”

Uygun teknik ve hijyenik sartlara sahip Ari Süt Sigirciligi Isletmesi kurularak çogaltilacak besi hayvanlari küçük aile isletmelerinin gelistirilmesi için hibe edilecek. Alabalik tesisleri kurulacak, teorik ve uygulamali egitimler vererek alabalik yetistiriciligi yayginlastiracak. Bu sayede yeni is imkanlari olusturularak istihdama katki saglanacak.
Kaynak: İHA