Balikesir Adaylari Seçmene Sosyal Medyadan Ulasti

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan adaylari, seçim sürecinde yaptiklari propagandalari sosyal medya üzerinden halka ulastirdi. Adaylar, bazi sosyal medya platformlarina daha fazla agirlik verirken, sikilan eller, vaatler, seçmenler ile birlikte verilen mesajlar sosyal medya üzerinden vatandasa iletildi. Balikesir’de sosyal medya hesabinda en fazla takipçisi bulunan aday ise IYI Parti’nin adayi Turhan Çömez oldu. 361 bin kisinin takip ettigi Çömez, sosyal paylasim sayfasi X’i aktif kullandi.

Balikesir Adaylari Seçmene Sosyal Medyadan Ulasti
Balikesir’de Büyüksehir Belediye Baskan adaylari, afis, brosür, medya reklamlari gibi unsurlarla diger rakiplerinden öne çikmak istese de en çok kullanilan platformlardan birisi de sosyal medya oldu. AK Parti - CHP - IYI Parti adaylarinin takipçi rakamlari ise su sekilde: Sosyal medya sayfasi Facebook’ta CHP’nin adayi Ahmet Akin 61 bin, AK Parti’nin adayi Yücel Yilmaz 49 bin, IYI Parti’nin adayi Turhan Çömez ise 8 bin 500 takipçi ile iletisim halinde.

Sosyal medya sayfasi X’te ise durum degisiyor. IYI Parti’nin adayi Çömez 361 bin, CHP’nin adayi Ahmet Akin 93 bin, AK Parti’nin adayi Yücel Yilmaz ise 47 bin takipçiye sahip.

Daha çok gençlerin aktif kullandigi Instagram platformunda ise CHP’nin adayi Ahmet Akin 78 bin, AK Parti’nin adayi Yücel Yilmaz 65 bin, IYI Parti’nin adayinin ise 50 bin takipçisi mevcut.
Kaynak: İHA