23 Düzensiz Göçmenin Hayatini Kaybettigi Bot Faciasinda Arama Kurtarma Çalismalari 15'Inci Gününde Devam Ediyor

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açiklarinda 15 Mart’ta alabora olan botta kayip düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalismalari 15’inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor.

Olay, 15 Mart sabahi saat 08.07’de meydana geldi. Eceabat ilçesi Büyük Kemikli Burnu mevkiinden lastik botla denize açilan ve yasa disi yollarla Yunanistan’in Semadirek Adasi’na geçis yapmak isteyen düzensiz göçmenlerin botu karadan 8 mil açikta poyraz firtinasinin etkisiyle alabora olup batti. Lastik bottaki 2 göçmen kendi imkanlariyla karaya çikmayi basararak durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine çok sayida hava, deniz ve kara araci bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalismalari ve sahislarin kendi imkanlari sonucunda toplam 4 düzensiz göçmen sag kurtarilirken, 23 düzensiz göçmenin ise cansiz bedenlerine ulasildi. Botun battigi bölgede devam eden arama kurtarma çalismalari denizden, havadan ve karadan 15’inci gününde devam ediyor.

Çanakkale Valiligi tarafindan arama kurtarma çalismalarinin 15’inci günde devam ettigi belirtilen yazili açiklamada, “Eceabat-Gökçeada açiklarinda alabora olan bottaki düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalismalari denizden, havadan ve karadan Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutanligi koordinesinde; AFAD, Polis, Jandarma ve Saglik teskilatlari is birliginde devam etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA