1 Milyarlik Yatirim Tersine Göçü Baslatti

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde 5 yilda yapilan yatirimlar, tersine göçü baslatti. Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, “Göreve geldigimiz 5 yil içerisinde ilçemize 1 milyar liranin üzerinde yatirimi kazandirdik” dedi.

1 Milyarlik Yatirim Tersine Göçü Baslatti
Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç’in girisimleri neticesinde Devrekani Belediyesi’nin öz kaynaklari ile bakanliklarin destekleri ile Kastamonu’nun Devrekani ilçesine son 5 yillik süre zarfinda 1 milyar liranin üzerinde yatirim yapildi. Devrekani Belediyesi’nin öz kaynaklariyla içme suyu ve isale hatti basta olmak üzere diger yatirimlarla 500 milyon liralik bir yatirim gerçeklesti. Son 5 yilda kazandirilan yatirimlar ve dogalgazin ilçeye gelmesiyle birlikte her yil göç veren ilçeye tersine göç basladi.

Geçtigimiz yillarda 11 bin ila 12 bin civarinda olan Devrekani’nin nüfusu son yapilan Adrese Dayali Nüfus Kayit Sistemi’nde (ADNKS) 13 bin 886’ya yükseldi.

“Devrekani Belediyemizin öz kaynaklariyla 500 milyon liralik yatirimi ilçemize kazandirdik”

Devrekani Belediyesi’nin öz kaynaklariyla çok önemli yatirimlar yaptiklarini belirten Baskan Altikulaç, “Bizler göreve geleli 5 yil oldu. Devrekani Belediyemizin öz kaynaklariyla bu süre zarfinda 500 milyon lira civarinda bir yatirimi ilçemize kazandirdik. Bunun yani sira, diger kuruluslar vesilesi ile ilçemize kazandirmis oldugumuz hibelerle 500 milyon lira civarinda bir yatirim daha bulunuyor. Bunun zaten 268 milyon lira tutarinda yatirimini Organize Hayvancilik Bölgesi olusturuyor. 500 milyon lirada devletimizin diger kurumlarindan ilçemize yapmis olduklari hibe yatirimlarla ilçemize kazandirmis oldugumuz projeler bulunuyor. Göreve geldigimiz 5 yil içerisinde belediyemizin öz kaynaklari ve diger kurumlarimizin yatirimlariyla ilçemize 1 milyar liranin üzerinde yatirim gelmis oldu. Bundan da son derece memnunuz” dedi.



“Devrekanimiz göç veren bir ilçeyken yapilan yatirimlar sayesinde göçü tersine çevirdik”

Devrekani’nin yillardir hep göç verdigini belirten Baskan Altikulaç, “Sosyal projelerle birlikte ilçemize kazandirmis oldugumuz projeler ekonomik anlamda Devrekanimizde ciddi bir hareketlenmeye vesile oldu. Devrekani, hakikaten göç veren bir ilçe konumunda. Geçmis nüfus sayimlarina bakildiginda Devrekani, dörtte bir oraninda bir nüfusu barindiriyordu. Görevde bulundugumuz süre zarfinda Devrekani’de göçü kesinlikle durdurduk, hatta göçü geri çevirdik diyebiliriz. Geçmis dönemde ilçemize dogalgazinda gelmesiyle birlikte yasam kalitemizde bir hayli yükseldi. Dogalgazin etkisi ve Devrekani Belediyesi olarak bu süre zarfinda ilçemize kazandirmis oldugumuz projeler sayesinde ilçemize geri göçte basladi diyebilirim. Geri göçün baslamasi basta esnaftaki hareketlenmeye ve mevcut olan tarim topraklarimizin daha fazla isler hale gelmesine bunun da ülkemize ekonomik anlamda önemli kazanimlara sebep oldu. Bunun yani sira ilçemizde yasayan vatandaslarimizin yasam kalitesinin arttigini kesinlikle söyleyebilirim. Bir takim hizmetlerle yakindan bulusma firsatini buldular. Bu da insanlarin daha mutlu, huzurlu, saglikli bir seklide yasamlarini sürmelerine vesile oldu. Bu da çok güzel oldu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA