Tarihçi-Yazar Turan Açiklamasi 'Atalarimiza Layik Torunlar, Nesiller Olalim'

SUBÜ Mekatronik Toplulugu’nun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenledigi konferansta konusan Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, “Çanakkale Savaslari milletimizin vatanseverlik ve cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendigi büyük bir kahramanlik destanidir” dedi.

Tarihçi-Yazar Turan Açiklamasi 'Atalarimiza Layik Torunlar, Nesiller Olalim'
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Mekatronik Toplulugu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü münasebetiyle Tarihçi-Yazar Mustafa Turan’in konusmaci olarak katildigi ‘Destanlasan Çanakkale’ baslikli bir konferans düzenledi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlige SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oguz Türkay, Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zafer Tatli, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Türklerin tarihinin sanli zaferlerle dolu oldugunu belirten Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, “Atalarimiz, Islam’in yayilmasi, Müslümanlarin haysiyeti ve mukaddes degerlerin korunmasi için esinden, anasindan, babasindan ve çocuklarindan kisacasi her seyinden vazgeçmistir. Çanakkale Savaslari milletimizin vatanseverlik ve cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendigi büyük bir kahramanlik destanidir. Çanakkale’de imanli yüreklerin karsisinda dünyanin en güçlü ordulari hüsrana ugrayarak yenilmislerdir. Bugün bize ve size düsen görev, Çanakkale’deki bu ruhu sonsuza kadar yasatmaktir. Birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi korumaktir. Milli ve manevi degerlerimize simsiki sarilalim. Atalarimizin aziz hatirasina, sehit ve gazilerimizin emanetine sahip çikalim. Onlara layik torunlar, nesiller olalim. Sizden kiymetli gençlerden ricam; vatanini, milletini, ezani, bayragini seven nesiller olun” diye konustu.

Kaynak: İHA