Honaz Belediyesi Su Tasarruf Aparati Dagitti

Dünya Su Günü etkinligi kapsaminda sularin daha verimli kullanimina dikkat çekmek için çalismalar yürüten Honaz Belediyesi, su tasarruf aparati dagitimi yapti.

Honaz Belediyesi Su Tasarruf Aparati Dagitti


Musluk basligina takilan ve kullanildiginda tonlarca su israfini önleyen su tasarruf aparati, Honaz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü yetkilileri tarafindan kapali pazaryerlerinde vatandaslara dagitildi.

Dünya ve Türkiye için kaynaklarin verimli, temiz ve tasarruflu kullanilmasinin büyük önem tasidigini belirten Honaz Belediye Baskani Yüksel Kepenek, “22 Mart Dünya Su Günü. Suyun ne kadar önemli oldugunu her geçen gün sadece biz degil, sadece Türkiye degil, bütün dünya farkina varmaya basladi.

Yillardir saglikli bir çevreden söz ediyor ve bu düsüncelerimizi paylasiyorduk. Küresel isinmadan, su tasarrufundan bahsediyorduk. Simdi bunlar basimiza gelince herkes bu konuda duyarlilik göstermeye basladi.

Zaten su tasarrufu konusuna dikkat çekmek için de 22 Mart Dünya Su Günü olarak ilan edilmisti. Bizde Honaz Belediyesi olarak bu hassasiyete dikkat çekmek ve halkimizi su tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amaçli su tasarruf aparati dagitimini gerçeklestirdik. Amacimiz tasarruflu bir sekilde sularimizi kullanmak. Ayrica özellikle son aylarda artan maliyetlerden kaynakli su faturalari da yükselmeye basladi.

Bu noktada da vatandasimiza kismi de olsa bir destek olmak adina da bu dagitimi gerçeklestirdik” dedi.

Kaynak: İHA