Erzurum Faydali Model'de 2'Inci Sirada Yer Aldi

TÜRKPATENT Subat ayi Faydali Model basvuru verilerini yayimladi. Erzurum’dan Subat ayinda 1, bu yilin ilk iki ayi toplaminda ise 2 faydali model basvurusu gerçeklestirildi. Il basvuru sayisi düzeyinde Bölge illeri içinde Elazig’in ardindan 2, ülkede ise 14’üncü sirayi aldi.

Erzurum Faydali Model'de 2'Inci Sirada Yer Aldi
Veriler üzerinden DOSIAD tarafindan yapilan arastirmaya göre Subat ayinda Erzurum’dan 1, KUDAKA Istatistik Bölgesi illerinde 2, Kuzeydogu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 2, Dogu Anadolu Bölgesi illerinden 16, ülkede ise 210 faydali model basvurusu yapildi.

2024 yilinin ilk iki ayinda Erzurum’dan 2, KUDAKA istatistiki Bölgesi illerinden 3, Kuzeydogu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 3, Dogu Anadolu Bölgesi illerinden 18, ülkede ise 377 Faydali model basvurusu kaydedildi. Erzurum’un 2 aylik düzeyde faydali model basvuru sayisi bölge toplaminda yüzde 11.1’lik dilim olusturdu.

Dogu’dan 4 Il basvuru yapti

Bu yilin ilk iki ayinda Dogu Anadolu Bölgesinden yalnizca 4 ilden faydali model basvurusu yapildi. Basvuru kaydedilen iller Elazig, Erzurum, Erzincan ve Malatya olarak bildirildi.

Verilere göre Elazig’dan 14, Erzurum’dan 2, Erzincan ve Malatya illerinden ise 1 faydali model basvurusu gerçeklesti.

Erzurum 14’üncü sirada

Erzurum bu yilin ilk iki ayi kaydinda faydali model basvuru sayisi ölçeginde 14’üncü sirada yer aldi. Ülkede faydali model basvuru sayisinin en yüksek oldugu iller; Istanbul, Ankara, Izmir, Konya, Bursa, Elazig, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Gaziantep, Samsun, Antalya, Balikesir, Adana, Denizli, Tekirdag, Eskisehir, Isparta, Aksaray, Çorum, Hatay, Kütahya, Mugla, Tokat, Yalova, Çanakkale, Diyarbakir, Erzurum, Kastamonu, Nigde olarak açiklandi.
Kaynak: İHA