DAP Bölgesine 94 Yeni Kütüphane

Dogu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkinma Idaresi, bölgede okuma kültürünün gelistirilmesi amaciyla 227 projeyi 520 milyon lira ile destekledi. Bu kapsamda Bölgeye 94 yeni kütüphane kazandirilmis oldu.

DAP Bölgesine 94 Yeni Kütüphane
2016 yilinda baslayan ve 2023 yilini da kapsayan dönemde, DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Gelistirilmesi Projesi destekleriyle; 25’i ilçe halk kütüphanesi olmak üzere 94 yeni kütüphane yapilmis, 168 adet kütüphanenin altyapisi iyilestirilerek, 61 köy okulunun bakim onarimi tamamlanmistir. Modern, donanimli ve islevsel sekilde tasarlanan yeni kütüphaneler, farkli yas gruplarina hitap edecek genis bir kitap yelpazesine de sahip. Engelli erisimine uygun olarak düzenlenen kütüphanelerin tamaminda bilgisayar ve internet erisimi gibi teknolojik imkanlar da yer aliyor.

Elazig’a dijital kütüphane

Bölgedeki egitim ve kültür seviyesini yükseltmesi beklenen yeni kütüphanelere ek olarak, Elazig’da DAP destekleriyle, okuyucularin binlerce kitaba bir tikla ulasabilecekleri Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi’nin açilisi yapilarak, hizmete devam ediyor. Geleneksel kütüphane anlayisina yepyeni bir boyut kazandiran, yeni nesil uygulamalar arasinda yer alan Dijital Kütüphane bünyesinde; 40 adet bilgisayar ile donatilan 2 adet dijital okuma salonu, kitapliklarla donatilan okuma salonu, fuaye alani ve açik teras yer aliyor. Okuyucular, 28 ayri kategoride 33 bin kaynak esere elektronik ortamda kolayca erisebiliyor.

Destekler 2024 yilinda da devam edecek

Bölgede çok büyük bir memnuniyetle karsilanan kütüphanelerle ilgili proje desteklerinin 2024 yilinda da devam edecegi bildirildi.

DAP Bölge Kalkinma Idaresi tarafindan yapilan açiklamada, Bölgede 2024 yilinda Egitim, Kültür ve Sanat Faaliyetlerinin Desteklenmesi Programi ile çocuklara yönelik 32 Atölye, 2 Çok Amaçli Salon, 12 Laboratuvar, 3 Kütüphane, 35 Köy Okulunun Altyapisinin iyilestirilmesi projelerine toplam 38 milyon 500 bin lira ödenek saglayacagi belirtildi. Açiklamada ayrica, insan odakli bir kalkinma projesi olan DAP Bölge Kalkinma Idaresi’nin 2024-2028 döneminde dijital kütüphane yapimina daha fazla destek verecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA