Temizlemek Için Seferber Olunan Yakit, Eskisehir'de Bulunan Hava Üssüne Aktariliyormus

Kocaeli’de yapilan yol çalismasi neticesinde delinen Kuzey Atlantik Antlasmasi Örgütü’nün (NATO) petrol boru hattindan Sapanca Gölü’ne sizan akaryakiti temizleme islemleri tüm hiziyla devam ediyor. Ekiplerin temizlemek için seferber oldugu yakitin Eskisehir’de bulunan hava üssündeki uçaklara temin edildigi ögrenildi.

Temizlemek Için Seferber Olunan Yakit, Eskisehir'de Bulunan Hava Üssüne Aktariliyormus
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde dün meydana gelen olayda, yol çalismasi yapildigi esnada NATO akaryakit boru hattinin bir kolu delindi. Boru hattindan meydana gelen akaryakit sizintisinin fark edilmesi üzerine durum yetkililere bildirildi.

Bölgeye sevk edilen ekipler, is makinesiyle boru hattinin belli bir kismini açarak hasar tespit çalismasi gerçeklestirdi. Kuyuya dolan ve boruda kalan akaryakit tankere tahliye edildi.

NATO hattinda basincin artmasi Sapanca Gölü’nü mazota bürüdü

Ekipler boru hatti tamirinde çalismalarini sürdürürken, gece yarisinda NATO hattinda basincin artmasi neticesinde sizinti büyüyerek, dere yatagi araciligiyla milyonlarin su içtigi Sapanca Gölü’ne sizdi. Gölün yüzeyini bürüyen mazotu gören vatandaslar, durumu Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaptiklari çalisma neticesinde su yüzeyine barikat kurarak sizintinin büyümesine engel olmaya çalisti. Gölün Kocaeli kesiminden baslayan sizinti için ekipler çalisma alanlarini Sapanca ilçesinin Kurtköy Mahallesine kadar genisletti. Su yüzeyindeki barikatlari çogaltan ekipler, en kisa sürede göle sizan akaryakiti temizlemeye çalisiyor.

Göle sizan mazot, Eskisehir’de bulunan hava üssüne aktariliyormus

Kocaeli’nde yapilan yol çalismasi neticesinde delinen ve daha sonrasinda da NATO’nun basinci arttirmasiyla dere yatagindan Sapanca Gölü’ne sizan akaryakitin, Kocaeli’ndeki petrol rafineri firmasindan Eskisehir’de bulunan hava üssündeki uçaklara aktarildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA