Mardin'de Kalça Çikigi Ameliyati Ile Hastanin Boyu 6 Santimetre Uzadi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Opr. Dr. Abdurrahim Navat’in yaptigi kalça çikigi ameliyati ile hastanin boyu 6 santimetre uzadi.

Mardin'de Kalça Çikigi Ameliyati Ile Hastanin Boyu 6 Santimetre Uzadi
Kalça çikigi ameliyati sonrasi hastanin boyunun 6 santimetre uzadigini dile getiren Nusaybin Devlet Hastanesi’nde görevli Opr. Dr. Abdurrahim Navat, "Daha önce hastalarimiz Diyarbakir gibi illeri gönderiliyordu. Aldigim egitimler sonucunda bu ameliyatlari burada da yapacagimi düsündüm. Ilk önce 10 yasindaki bir çocugun kalça çikigini yaptik. Daha sonra kalça çikigindan dolayi ihmal edilmis 27 yasinda baska bir hasta vardi. Gerekli izinlerimizi aldiktan sonra Il Saglik Müdürlügümüz ihtiyaçlari karsiladi. Kalçasini yerine yerlestirip protezini yaptik. Ayni zamanda bacaginda kisalik vardi. Yaklasik 6 santimetre boy uzamasi oldu. Bir buçuk ay sonra diger tarafini da yapmayi düsünüyoruz. Bu sayede hasta normal bir sekilde yürüyebilecek. Kalçasi normal yerinde degil, biraz yukarida oldugu için bel çukuru artmisti" seklinde konustu.

Hastanin evlenmesi durumunda normal dogum yapabilecegini aktaran Opr. Dr. Navat, "Hasta evlendigi takdirde normal dogum yapabilir. Önceden bacaklarini açamiyordu. ameliyattan sonra bacaklariir rahat bir sekilde açabiliyor. 4 aylik süre içinde 460’a yakin ameliyat aldim. Bu ameliyatlarin üniversitelerde yapilmasi daha uygun oluyor. Fakat hastalar ya maddi durumundan dolayi ya da çok sira beklemek zorunda kaldiklari için üniversite hastanelerini tercih etmiyor. Bir de verilen malzeme temininde sorun yasaniyor" ifadelerini kullandi.

Hastane yönetimine tesekkür dydi Opr. Dr. Navat, sözlerini söyle tamamladi:

"Bashekimimiz bu konuda desteklerini esirgemiyor. Gerekli bütün basvurulari yapiyor. Bu hastamiz için Diyarbakir’dan yabanci marka bir protez getirdi. Biraz beklemek durumunda kaldik. Fakat ameliyatimiz çok basarili geçti. Hastamiz ameliyat sonrasi 2 günde yürümeye basladi.

"
Kaynak: İHA