Emet'te 'Heyman' Gelenegi 8 Asirdir Devam Ettiriliyor

Kütahya’nin Emet ilçesinde Ramazan ayinin en güzel geleneklerinden birisi olan “Heyman” etkinligi 8 asirdir sürdürülüyor.

Emet'te 'Heyman' Gelenegi 8 Asirdir Devam Ettiriliyor
“Heyman” etkinligi çerçevesinde Ramazan ayinin 15. günü ev ve isyerlerini ellerinde posetlerle dolasan çocuklar yöresel Heyman manisi ile bahsislerini aliyorlar.

Emet Gültendayioglu Anaokulu ögrencileri ögretmenleri ile birlikte Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan’a Heyman ziyareti gerçeklestirdi. Heyman manisini okuyan çocuklara Baskan Dogan çesitli hediyeler verdi.

Ilçede Hayme Ana zamanindan beri yasatildigi bilinen gelenege halk arasinda “Heyman” denildigini belirten Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan,” Hayma Ana döneminden beri süregelen bir gelenek ilçemizde yaklasik 8 asirdir devam ediyor. Emet Belediyesi olarak örf ve adetlerimizi korumak, onlari unutturmamak için elimizden gelen gayreti göstermenin çabasi içerisindeyiz. Bizlere düsen birlik ve beraberlige en çok ihtiyaç duydugumuz bugünlerde bu gelenekleri yasatmak olacaktir. Içten ve distan ülkemize saldirilarin oldugu bu günlerde örf ve adetlerimizden taviz vermeden birlik ve beraberlik içinde olacagiz. Bizler Heyman’i yasatmak için örf ve adetlerimizi unutturmamak adina mücadelemize devam edecegiz. Bu vesile ile herkese hayirli Ramazanlar diliyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA