Depremde Is Yeri Yikilan 40 Yillik Berber Meslegini Konteynerde Sürdürüyor

Malatya’da, Kahramanmaras merkezli depremlerde is yeri yikilan 40 yillik berber Coskun Alatas, konteynerde meslegini sürdürüyor. Alatas gelecek için umutlu oldugunu söyledi.

Depremde Is Yeri Yikilan 40 Yillik Berber Meslegini Konteynerde Sürdürüyor
6 Subat 2023’te yasanan Kahramanmaras depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da bir çok zanaat ustasinin is yeri ile evleri de hasar gördü. Depremler sonrasi çok sayida usta baska sehirlere tasinirken geride kalanlar ise ayakta kalmak için direniyor.

Battalgazi ilçesi Dabakhane Mahallesi’nde bulunan Evliyaoglu is merkezi Pazarcik merkezli 7.7 büyüklügündeki ilk depremin 9’uncu saniyesinde yikildi. Is merkezinde yaklasik 40 yildir berberlik yapan Coskun Alatas’inda isyeri yikimdan nasibini alirken, bir süre çadirda meslegini sürdürmeye çalisan Alatas simdilerde kendi imkanlariyla olusturdugu konteynerde ekmek mücadelesi veriyor.

Depremleri Malatya’da yasayan müsteri Ali Acil depremlerde kendilerinin de isyerinin yikildigini belirterek, ayaga kalkmak için mücadele ettiklerini söyledi.



“Çok sükür ekmegimizi çikarmaya basladik”

Çiraklik, kafalik ve ustalik yillarinin geçtigi is merkezinin yikilmasinin ardindan zor günler yasadiklarini aktaran berber Coskun Alatas ise, “ 40 yildir berberlik yapiyorum, 6 Subat depremlerinde Evliyaoglu is merkezinin yikilmasiyla isyerimizi kayip ettik. Bunun yani sira evimiz yikildi. Daha sonra kent disina çikis yaptik bir süre sonrasi ise sehrimize tekrar dönüs yaptik. Ne yapabiliriz derken birkaç ay çadirda çalisarak müsterilerimizi toparlama gayretinde olduk. Çadirdaki çalismalarimizin ardindan kendi imkanlarimizla olusturdugumuz konteynerde hizmet vermeye basladik. Sehrimizde yaralarimiz sariliyor, kent disina çikan arkadaslarimizda dönüs yaparsa daha iyi olacagini düsünüyorum. Çok sükür ekmegimiz çikiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA