Milletvekili, Heimlich Manevrasi Ile Küçük Çocugun Hayatini Kurtardi

AK Parti Elazig Milletvekili Prof. Dr. Erol Keles, seçim çalismalarina katilmak üzere gittigi bir programda küçük çocugun bogazina seker kaçtigini fark etti. Tip doktoru olan Keles, Heimlich manevrasi ile çocugun hayatini kurtardi.

Milletvekili, Heimlich Manevrasi Ile Küçük Çocugun Hayatini Kurtardi
Seçim çalismalari çerçevesinde bir programa katilmak üzere yola çikan AK Parti Elazig Milletvekili Prof. Dr. Erol Keles, yolda kalabalik bir grup vatandasin toplandigini gördü ve durumun ne oldugunu anlamak için aracini durdurdu. Kalabaligin arasinda nefes almakta güçlük çeken küçük bir çocuk oldugunu fark eden Prof. Dr. Keles, çocugun yanina gitti. Bogazina seker kaçan çocuga Heimlich manevrasi uygulayarak bogulmasini engelleyen Prof. Dr. Keles, çocugun yeniden nefes almasini sagladi. Çocugun ailesi ve olay yerindeki vatandaslar, Prof. Dr. Erol Keles’e tesekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Erol Keles, olay sonrasi yaptigi açiklamada, "Bir doktor ve bir milletvekili olarak halkimizin yaninda olmak, onlara hizmet etmek benim için büyük bir onur. Bugün yasananlar, hepimizin birbirimize ne kadar ihtiyaci oldugunu ve insani degerlerin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha hatirlatti. Allah’in izniyle, çocugumuz simdi saglikli ve güvende” dedi.

Kaynak: İHA