Mardin'de Silah Tasarimi Ve Üretimi Yapan Lise Ögrencisinin Hedefi Tank Ve Top Yapmak

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 17 yasindaki lise ögrencisi Ersin Ahmet Ak, 8 yildir çalismalar yaparak yenilikler kesfetmeye yöneldi. Silah tasarimi ve üretimi yapan Ak, gelecekte tank ve top yapmak istedigini söyledi.

Mardin'de Silah Tasarimi Ve Üretimi Yapan Lise Ögrencisinin Hedefi Tank Ve Top Yapmak
Nusaybin’de yasayan 17 yasindaki lise ögrencisi Ersin Ahmet Ak, çocukken oynadigi silah oyunlarinda begendigi silahlari hayal edip tasarimini yapti. Hayalini ilk basta babasinin verdigi kartonlari sekillendirerek yapan Ak, daha sonra kendi imkanlariyla topladigi malzemelerden uzun namlulu silah ortaya çikardi. Hedefinin tank ve top üretmek oldugunu belirten Ak, bunu devlet destegi alarak yapmak istedigini söyledi.



Ersin Ahmet Ak, Ihlas Haber Ajansi muhabirine, 8 yildir bu islerle ugrastigini, bu tüfeklerin tamamini çizimleriyle birlikte kendi yaptigini söyledi.

Hepsinde çok büyük emek oldugunu belirten Ak, "Ama kimseye sesimi bir türlü duyuramiyorum. Bu fikir çocukken oynadigim silah oyunlarindan geldi. Oyunlardaki silahlarin sekillerini, tasarimlarini çok begenirdim. Ilk baslarda babamin bana verdigi kartonlardan yapmaya basladim. Daha sonra bu hayal yavas yavas gerçege dönüsmeye basladi.

Kendi buldugum vida, sunta ve yay parçalari ile kendi silahlarimi yapmaya basladim" dedi.

10 adet silah yaptigini ifade eden Ak, "Fakat su an çogu kayip. Elimde 3 tane bulunuyor ve su an elimdekiler en güçlü en iyi silahlarim. Daha sonrasinda bir SMC ve tabanca yapmak istiyorum. Bunlar digerlerinden daha farkli olacak. Amacim zaten her zaman daha iyisini yapmak. Bu konuda devletimizden yardim bekliyorum. Silah yapimi 1 ay ile 3 ay arasinda degisiyor" seklinde konustu.



"Tank ve top üreten bir kisi de neden ben olmayayim"

Çogu zaman elinin zarar gördügünü dile getiren Ak, "Beni en zorlayan noktasi çok fazla sabir gerektirir ve çok mesai harciyorum. Çogu zaman elim kesiliyor, yapistiricinin içindeki maddelerden derim zarar görüyor. En çok plastik sunta ve metale ihtiyacim oluyor. Bu parçalari bulmak lazim. Aksi takdirde zor oluyor. Gerçegini yapmam için de çelik ve kaynak aletleri lazim. Elimden tutuldugu takdirde çok güzel silahlar yapacagimi düsünüyorum. Bu konuda devlet yetkililerimizden destek bekliyorum. Ileride tank ve top yapiminda çalismak istiyorum. Kendim üretmek istiyorum. Tank ve top üreten bir kisi de neden ben olmayayim" dedi.

Kaynak: İHA