Bakan Tunç Açiklamasi 'Belçika'daki Saldirganlar Hakkinda Baslatilan Sorusturmanin Yakindan Takipçisiyiz'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Türkiye olarak her zaman vatandaslarimizin yanindayiz. Saldirganlar hakkinda baslatilan sorusturmanin yakindan takipçisiyiz” dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Belçika’da Türk vatandaslarina yapilan saldirilar hakkinda sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Hain terör örgütü PKK yandaslarinin Belçika’daki vatandaslarimiza ve vatandaslarimiza ait yerlere yönelik düzenledikleri saldirilari siddetle kiniyor ve lanetliyorum. Saldirilarda yaralanan vatandaslarimiza acil sifalar diliyorum. Türkiye olarak her zaman vatandaslarimizin yanindayiz. Saldirganlar hakkinda baslatilan sorusturmanin yakindan takipçisiyiz” ifadelerini kullandi.

Terörün bir insanlik suçu oldugunu belirten Bakan Tunç, “Terörün dini, dili, irki, mezhebi olmaz. Nerede olursa olsun hain terör saldirilari, toplumsal barisa, kamu düzenine ve insan onuruna yönelik büyük bir tehdittir. Tüm terör örgütlerine, destekçilerine ve isbirlikçilerine karsi tüm ülkeler, net bir tavir ortaya koymali ve ortak tepki göstermelidir” dedi.

Kaynak: İHA