AK Parti'yi Destekledi, Disiplin Kuruluna Gönderildi

AK Parti’yi ve partinin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum’u destekleyici ifadeleri sonrasinda disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, partisinin AK Parti ile tekrardan ittifak kurmasi gerektigini söyledi. Akyüz, “Istanbul adayini geri çeksinler. Böyle yaparlarsa milletin gözünde kahraman olurlar. Eger bunu yapmazlarsa da millet affetmez. Saadet Partisi gibi yok olup giderler. Yeniden Refah Partili olarak, bir MKYK üyesi olarak ben partimin bu durumlara düsmesini istemiyorum” dedi.

AK Parti'yi Destekledi, Disiplin Kuruluna Gönderildi
AK Parti’yi ve partinin Istanbul Belediye Baskan Adayi Murat Kurum’u destekleyici ifadeleri sonrasinda disiplin kuruluna gönderildigini sosyal medyadan ögrenen Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Abdurrahman Akyüz, açiklamalarda bulundu. Akyüz, partisinin AK Parti ile tekrardan ittifak kurmasi, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayinin geri çekilerek Murat Kurum’un desteklenmesi gerektigini ifade etti.

Hatay’da CHP lehine Isçi Partisi adayinin geri çekildigini hatirlatan Akyüz, Ekrem Imamoglu’nun 5 yil içinde yeterli projelere imza atmadigini bu sebeple Murat Kurum’un kazanmasi için ve Yeniden Refah Partisi’nin gelecek planlari açisindan ittifakin tekrardan kurulmasi gerektigini söyledi.



“Haksiz yere disiplin kuruluna sevk ettiler”

Disiplin kuruluna sevk edilmesi hakkinda konusan Akyüz, “Çok ciddi bir sey degil benim açimdan. Niye? Yanlis bir sekilde haksiz bir yere disiplin kuruluna sevk ettiler. Ekrem Imamoglu’nun kazanmamasi, Murat Kurum’un kazanmasi yönünde, ittifakin devam etmesi gerektigini, kendi görüsümüzü beyan etmissek, böyle bir durumun bir disiplin konusu oldugunu ben düsünmüyorum. Bir yanlis yapilmis, bu yanlistan da dönülecegini zannederim” dedi.



“AK Parti düsmanligi bize kazandiran bir sey degildir”

Partisinin ittifak masasina yeniden oturmasi gerektigini savunan Akyüz, “Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi gibi partiler, AK Parti düsmanligi üzerine gittiler, hiç bir olamayacaklari CHP ile, bütün dünya görüsleri farkli olan CHP ile birlikte hareket ettiler, ittifak yaptilar ve yok olup gittiler. Eger Yeniden Refah Partisi de bu yolu izleyecekse, zaten bu partiyi biz kurarken Saadet Partisi’nin yanlislarindan dolayi kurduk, Recep Tayyip Erdogan düsmanligi, AK Parti düsmanligi bize kazandiran bir sey degildir, aksine bu yanlis bir sey. Rahmetli Erbakan hocam eger hayatta olsaydi, mutlaka AK Parti’yle bir diyalog içerisinde, bir hizmet anlayisi içerisinde, bu hizmetlerin nasil daha iyi yapilabilirligi noktasinda, beraber ittifak yapip, ülkeyi en iyi sekilde idare etmenin bir yoluna bakardi. Simdi biz bunu yapmiyoruz. AK Parti düsmanligi, AK Parti’ye muhalefet, Tayyip Erdogan’a muhalefet, böyle bir yol tutturmusuz bu yanlis bir sey. Tekrar bizim politikalarimizi gözden geçirip, yeniden ittifakin devam ettirilmesi ve Istanbul’dan adayimizin mutlaka çekilmesi, Cumhur Ittifaki adayi Murat Kurum’un kazanmasi için yol izlemenin dogru olacagina inaniyorum” diye konustu.



“Saadet Partisi gibi yok olup giderler diyorum”

Ittifak kurulmadigi takdirde partinin bitecegini öngördügünü belirten Akyüz, “Siyaset akil isidir. Akilli bir siyaset yürütmek lazim. Biraz bu konuda arkadaslarin hatali davrandiklarini, yanlis düsündüklerini ön görüyorum. Bu konulari düsünememisler veya isin içinde baska bir sey var. Bunu anlamak, yani akilla anlamak mümkün degil. Yeniden Refah Partisi, özellikle genel baskanimiz Fatih Erbakan, Istanbul adayimizi geri çeksin, milletin bizden bekledigini yapsin. Bu kendisi açisindan da partinin gelecegi açisindan da önemli. Eger bunu yaparsa, milletin gözünde kahraman olur, eger bunu yapmasa da biz de tipki Saadet Partisi gibi yok olup gideriz. Ekrem Imamoglu’nu kazandirma siyaset degildir. Böyle siyaset olmaz, derhal bunlar yeniden ittifak konusunu gözden geçirsinler, ittifaka yeniden dahil olsunlar, Istanbul adayini geri çeksinler. Böyle yaparlarsa milletin gözünde kahraman olurlar. Eger bunu yapmazlarsa da millet bunlari affetmez. Saadet Partisi gibi yok olup giderler. Onun disinda ben Yeniden Refah Partili olarak, bir MKYK üyesi olarak ben partimin bu durumlara düsmesini istemiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA