Mukaddes Emanetler Binlerce Sakaryalinin Ilgi Odagi Oldu

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde açilan Hz. Muhammed’in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in esyalari, ayak izi, Mekke ve Medine’den o döneme ait eserler, Hz. Ömer ve Hz. Hüseyin’in temsili kiliçlarinin yer aldigi “Mukaddes Emanetler” sergisi, ziyaret eden binlerce Sakaryaliya duygu dolu anlar yasatti.

Mukaddes Emanetler Binlerce Sakaryalinin Ilgi Odagi Oldu
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Ramazan ayi etkinliklerine maneviyati yüksek bir program ile devam etti. Aziz Duran Parki’nin içinde bulunan Sakarya Sanat Galerisi, bu kez Islam Alemi için çok özel eserlere ev sahipligi yapti. Hz. Muhammed Mustafa’ya (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in ait mukaddes eserler galeride sergiye açildi. Ramazan’a özel organize edilen sergi, 3 gün boyunca Sakaryalilarin adeta ilgi odagi oldu. Islam peygamberi Hz. Muhammed’in esyalari, ayak izi, sahabelerin esyalari, Mekke ve Medine’den o döneme ait eserlere ve temsili savas argümanlarina yer verilen sergiye binlerce Sakaryali akin etti. 12.00 ve 23.00 saatleri arasinda özel emanetleri görmeye gelen vatandaslar galeri önünde yer yer uzun kuyruklar olusturdu.

Hz. Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in kullandigi esyalari ve evinde bulunan özel parçalari görenler duygusal anlar yasadi. Kâbe örtüleri, Sakal-i Serif, Kadem-i Serif, Hücre-i Saadet Örtüsü, Kabir Topragi ve peygamber ile yol arkadaslarinin savasta kullandigi kiliçlari ilk kez gören vatandaslar saskinligini gizleyemedi. 3 günün sonunda kapilarini kapatan sergi, Sakarya’da en çok ilgi gören Islami sergiler arasinda ilk siralarda yer aliyor.
Kaynak: İHA