Kartalkaya'da Kayak Sezonu Kapandi Açiklamasi Son Günde Kayagin Tadini Çikardilar

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sezon bugün yapilan kayaklarla sona erdi. Sezonun son gününde tatilciler günesli havada kayagin tadini çikardi.

Kartalkaya'da Kayak Sezonu Kapandi Açiklamasi Son Günde Kayagin Tadini Çikardilar
Köroglu Daglari’nin tepesindeki 2 bin 500 yatak kapasiteli 5 otelin bulundugu kayak merkezi Kartalkaya’da, 15 Aralik’ta kayak sezonu açilmisti. Sezonun açilmasi ile kayak tutkunlari toplam 75 kilometre uzunlugundaki pistlere sahip kayak merkezine akin etti. Özellikle hafta sonlari ve sömestr tatilinde Kartalkaya’daki oteller tamamen doldu. Sehir merkezine yaklasik 35 kilometre uzaklikta bulunan ve 2 bin 200 metre rakimda bulunan Kartalkaya’da, 3 ay süren sezon sona erdi. Kayak sezonunda on binlerce yerli ve yabanci tatilcileri agirlayan Kartalkaya Kayak Merkezi’ne bu yil 250 bin ziyaretçi akin etti.

Sezonun son gününde Kayak Merkezi’nde tatilini yapan ziyaretçiler, günesli havada kayagin tadini çikardi.

Kartalkaya’da bulunan iki otelin genel müdürü Yusuf Avci, "Sezonda bizi tercih eden kayak severlerimize çok tesekkür ediyoruz. Onlar için ne yapsak azdir. Önümüzdeki sezon daha güzel pistlerle, daha uzun pistlerle onlari karsilamayi, onlar için güzel yatirimlarla, güzel seyler yapmayi planliyoruz. Her ne kadar sezonun basinda kar biraz geç yagsa da, biz yapay karlama sistemimizle bunlari takviye ettik. Sonunda gayet güzel bir sezon geçirdigimizi ifade etmek isterim" dedi.

Sezonu erken kapatmalarindaki sebebi anlatan Avci, "Buradaki kadromuzu Güneye, Antalya’ya, Kibris’a ve Bodrum’a gönderecegiz. Önümüzdeki hafta da seçimlerin olmasi nedeniyle böyle bir karar aldik. Bölge olarak yaklasik 250 bin kisi geldi. Bunlarin içerisinde günübirlikçilerde dahil. Otellerin doluluk oranina bakildiginda güzel bir sezon geçirdik" diye konustu.

Kaynak: İHA