Uysal Açiklamasi 'Her Gün Yeni Fikirler, Yeni Buluslar, Yeni Düsünceler Içindeyiz'

Antalya’da Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, belediyenin Güzelbag ve Yenigöl mahallelerinde düzenledigi iki ayri iftarda, “Vatandaslarimizin mutlulugu için, dayanismamizi pekistirmek için her gün yeni fikirler, yeni buluslar, yeni düsünceler içindeyiz” dedi.

Uysal Açiklamasi 'Her Gün Yeni Fikirler, Yeni Buluslar, Yeni Düsünceler Içindeyiz'
Baskan Uysal, belediyenin ayni anda düzenledigi iki ayri iftarda mahallelilerle bir araya geldi. Geleneksellesen iftarlar bu kez Güzelbag ve Yenigöl mahallelerinde gerçeklesti. Iftar programlarina esi Ümran Uysal ile katilan Baskan Uysal, ilk olarak Güzelbag Ilkokulu bahçesinde kurulan sofrada yer aldi. Çocuklar için kres, destek egitim merkezleri, etüt merkezleri, hobi kurslari ve spor tesislerinin yani sira Teneffüs Park’la çocuklar için bir sistem gelistirdiklerini söyledi.



Çaybasi Mahallesi’ne 16 bin metrekare alana kurulu çocuk oyun dünyasi Teneffüs Park’in açilmasindan bu yana 1 milyon çocugu agirladigini söyleyen Baskan Uysal makul fiyatli, genis tabanli bir hizmet sunduklarini belirtti.

Uysal, Antalya’nin tek dogal buz pistinin de içinde oldugu birbirinden çesitli 20 farkli etkinlik, oyun alani, hobi ve sanat atölyelerinin bulundugu Teneffüs Park’in çocuklari bilgisayar basindan kurtaran bir alan oldugunu da sözlerine ekledi.

Çocuklarin gelisimine katki saglamak ve sürekli gelisen teknolojinin dogru ve yararli kullanimi adina çalismalar yürütmeyi esas aldiklarini söyleyen Baskan Uysal, düzenlenen iftarlarda her gün çocuklarla bulusturulan ‘Gelecegin Dünyasi’ isimli sanal gerçeklik karavanini isaret ederek sunlari söyledi:

“O neyi ifade ediyor biliyor musunuz? Bütün dünya dijitallesirken, yapay zeka kullanirken, akilli sistemlere geçerken, biz de oyunlar vasitasiyla hem çocuklarimizi ‘öncelikle’ hem de yetiskinlerimizi dünyada ki bu gelismelerden haberdar etmek için bu karavani tesis ettik. Ve bütün Antalya’da bunlar geziyor.”

Baskan Uysal, yeni dönem projelerinin çagi yakalamak, teknolojiden en iyi sekilde yararlanmak ve sehre dijitallesen akilli sistemler kazandirmak üzerine oldugunu belirtmesinin ardindan ise sunlari kaydetti:

“Çocuklarimizin geleceginin güvenli olmasi için, çocuklarimizin egitimde firsat esitligi sahibi olmasi için, vatandaslarimizin mutlulugu için, dayanismamizi pekistirmek için her gün yeni fikirler yeni buluslar, yeni düsünceler içindeyiz. Önümüzde ki süreçte de bütün bu çalismalari sürdürecegiz ve gelistirecegiz. Yapay zekadan, dijital dünyadan, akilli düzenlerden faydalanacagiz.”

Uysal ayrica, bütün insanlari kucaklayan, saran sarmalayan, bütün insanlarin ayrimsiz birbirini kucaklamasi için harcadiklari bu çabanin ilhamini bu topraklardan aldigini söyledi.

Kaynak: İHA