SUBÜ'nün 145 Ögrenci Projesine TÜBITAK Destegi

TÜBITAK 2209-A ve 2209-B ögrenci proje programlarinin sonuçlari açiklandi. SUBÜ ögrencilerinin toplam 145 projesi kabul edildi.

SUBÜ'nün 145 Ögrenci Projesine TÜBITAK Destegi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ögrencilerinin hazirladigi toplam 145 proje, TÜBITAK’in ‘2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi’ ve ‘2209-B Üniversite Ögrencileri Sanayiye Yönelik Arastirma Projeleri Destekleme Programi’ kapsaminda kabul edildi. Akyazi Saglik Hizmetleri MYO, Arifiye MYO, Denizcilik MYO, Ferizli MYO, Geyve MYO, Hendek MYO, Pamukova MYO, Sakarya MYO, Sapanca MYO, Saglik Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamali Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi ögrencilerinin yogun ilgi gösterdigi proje programlarda lisans ve ön lisans düzeyinden 139 proje 2209-A, lisans ve ön lisans düzeyinden 6 proje ise 2209-B olarak destek kazandi. Bu projeler ile Ar-Ge kültürü kazanacak ögrencilerin mezun olduktan sonra ilgili çalisma alanlarinda proje ve yenilik gelistirme yönlerinin güçlenmesi hedefleniyor.

Sonuçlara iliskin açiklamalarda bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan ‘Mesleki Uygulama Agirlikli Üniversiteler’ kategorisinde degerlendirilen bir üniversiteyiz. Bununla birlikte üniversitemizde proje kültürü de yavas yavas yerlesmeye basliyor. Çok sayida dis kaynakli programin destegini almamiz bunu gösteriyor. Üniversitemize yeni baslayan ögrencilerimiz artik proje kültürünün yeserdigi bir ortami solumaya basliyorlar. Onlarin proje kültürü kazanmasi ülkemizin geleceginin daha da parlak olmasinin yolunu açiyor. Katma degerli ürünler üretmenin temel direklerinden birisinin proje kültürüne sahip olmak oldugunu düsünüyorum. Proje sayimizdaki büyük siçramayi insallah önümüzdeki yillarda kabul oranlarimizda da göstermek istiyoruz. Emek veren her bir ögrencimize ve danismanlik yapan akademisyenlerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA