Gürbüz, 'Israil Zulmünü Her Firsatta Dile Getirecegiz'

Kahramanmaras Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, Gazze’de yasanan katliam ve soykirima tepki olarak bir uygulamaya daha basladiklarini belirtti. Baskan Gürbüz, "Elbistan’da trafik isiklari bundan sonra ’Israil’e dur de’, ’Özgür Gazze’ olarak yanacak” dedi.

Gürbüz, 'Israil Zulmünü Her Firsatta Dile Getirecegiz'
Gazze’de ki mazlumlara destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Baskan Mehmet Gürbüz, Israil’in zulmüne karsi da saflarini belli etmeye devam edeceklerini belirterek, “Israil zulmünü her firsatta dile getirecegiz” dedi.

Israil’in, 7 Ekim’den bu yana acimasizca sürdürdügü saldiriya karsi Türkiye ve dünyanin birçok ülkesinde tepkiler sürüyor. Elbistan’da da basta Israil menseli ürünlerin boykotuyla birlikte Filistin halkinin yaralarina merhem olmayi amaçlayan yardim çalismalari da düzenleniyor.

"Israil ürünlerinin satisi durdu, maas hesaplari degisti"

Belediyeye ait sosyal tesislerde Israil menseli ürünlerin satisini durduran Elbistan Belediyesi, personellerin maas ödemeleri için de TROY Kart’a geçilecegini duyurmustu. Pandemi döneminde de benzer bir uygulamaya imza atan Elbistan Belediyesi, bu kez trafik isiklarini Gazze halki ile dayanisma için kullandi.

Ilçe merkezindeki ana arterlerdeki trafik isiklarinin kirmizi lambasina Israil’in zulmüne dikkat çekmek amaciyla ‘Israil’e dur de’ yazildi. Yesil lambaya ise ‘Özgür Gazze’ yazilarak zor günlerden geçen Filistin halkina destek mesaji verildi.

Israil’in yaklasik 2,5 aydir saldirdigi Gazze’de 53 bin ton bomba kullanarak soykirim gerçeklestirdigini belirten Gürbüz, “Dünyanin gözü önünde yaklasik 20 bin masumu katleden ve esi benzeri görülmemis bir insanlik suçu isleyen Israil’in yaptigi zulme, isledigi soykirima sessiz kalmamiz mümkün degil. Israil’in, tüm dünyanin gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadinlarin ve çocuklarin kanlarini dökmesinin hiçbir hakli sebebi olamaz. Gazzeli mazlumlarin arsiâlayi titreten feryatlari yüreklerimizi daglarken Israil’in ’zulm ile abad olanin ahiri berbad olur’ gerçegi ile yüzlesecekleri günün gelecegini de biliyoruz. Çogu çocuk ve kadin, 19 binden fazla masumun sehit edildigi, 1 milyondan fazla insanin evinden yuvasindan edildigi bu vahsetin faillerini ve destekçilerini insanligin vicdanina havale ediyoruz” dedi.

Trafik isiklarindaki mesajin anlaminin sembolik oldugu kadar önemli olduguna isaret eden Baskan Gürbüz, “Ilçemizdeki trafik isiklarinda bir düzenleme yaptik. Gazze’deki mazlumlara mesaj verirken Israil’in zulmüne karsi da safimiz belli olsun istedik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA