Geri Dönüsüm Malzemeleriyle Evini Adeta Çiçek Bahçesine Çevirdi

Bolu’da yasayan ahsap oyma ve yakma sanatçisi Mustafa Çetinkaya, emekliligin ardindan geri dönüsüm malzemeleri ile çesitli eserler yapiyor. Ayrica Çetinkaya, karton ve posetlerle evini adeta çiçek bahçesine çevirdi.

Geri Dönüsüm Malzemeleriyle Evini Adeta Çiçek Bahçesine Çevirdi
Bolu’da yasayan 73 yasindaki ahsap oyma ve yakma sanatçisi Mustafa Çetinkaya, emekliliginin ardindan bos durmayarak evini adeta çiçek bahçesine çevirdi. 20 yildir kurslarda ahsap oyma dersleri veren Çetinkaya, emekliliginin ardindan evde çalismaya devam ediyor. Çetinkaya, karton, kozalak, poset gibi malzemeleri geri dönüstürerek, çiçek, ev, konak, hediyelik esya gibi çesitli eserler yapiyor.

"Memleketimizi tanitmak için ömrümün yettigince geri dönüsüm malzemeleri ile konak yapmaya devam edecegim"

50 yildir ahsap ustasi oldugunu dile getiren Mustafa Çetinkaya, "Memlekete geldigimde ahsapla ilgili çalisma yapamadim çünkü elimde malzemem yoktu. Ayni zamanda burada çok fazla kalmayi düsünmüyordum. Yaz aylari çok geçti, kis aylarinda da eve kapandik ve yapacak is bulamadik. Esimle beraber yürüyüse gittigimde ormanda istifade etmeyi düsündüm ve kozalaklari buldum. Kozalaklari yikadim ve kafama göre bir seyler yaptim. Daha sonra pazar posetlerinden de faydalandim. Posetleri geri dönüstürmek amaciyla çiçekler yapmaya basladim. Marketlerdeki kartonlari da alarak geri dönüstürdüm. Memleketimdeki birkaç konagi yaptim. Memleketimizi tanitmak için ömrümün yettigince geri dönüsüm malzemeleri ile konak yapmaya devam edecegim. Köy odasi, Osmanli konagi gibi eserler yaptim. Kartondan ve peçeteden çiçek yaptim. Esimde çiçekleri çok seviyor" diye konustu.

Kaynak: İHA