Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Devletten Ve Milletten Daha Güçlü Hiçbir Irade Tanimiyoruz'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Bursa’da iftar programina katildi. Kestel ilçe meydaninda 5 bin kisi ile iftarini açan Yerlikaya, "Biz huzur için variz. Devletten ve milletten daha güçlü hiçbir irade tanimiyoruz. Sözüm ona kendilerinde güç gören kim olursa olsun onlarla mücadelede Allah’in izniyle kararliyiz” dedi.

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Devletten Ve Milletten Daha Güçlü Hiçbir Irade Tanimiyoruz'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Bursa’nin Kestel ilçe meydaninda iftar programina katildi.

AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, AK Parti Kestel Belediye Baskan Adayi Ferhat Erol ve yaklasik 5 bin partili ve vatandaslarin katildigi iftarda açilis konusmasini Ferhat Erol yapti. Ardindan AK Parti Il Baskani Davut Gürkan’da Cumhur Ittifaki’na nifak tohumlari atmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerinin altini çizdi.

Programda konusan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ise pek çok farkli suç unsuru ile mücadele ettiklerini belirterek, “Biz suçlarin tamamini önlemek, eger islendiyse de onlari bir an önce yakalayip adalete teslim etmek için variz” dedi.



“Devletten ve milletten daha güçlü hiçbir irade tanimiyoruz”

Göreve geldigi günden itibaren yapilan çalismalardan bahseden Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “31 Mart mahalli seçimlerine fazla bir vakit kalmadi. Yerelle ilgili paylasacaklarimi en sona birakarak birkaç kelam Içisleri Bakanligi’yla ilgili 4 Haziran 2023’ten bu yana 10 aydan beri yaptiklarimizla ilgili bahsetmek istiyorum. Göreve ilk basladigimiz günden bugüne kadar Içisleri Bakanligi 600 bin mesai arkadasimla beraber basta bölücü, hain terör örgütü ve diger tüm terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etmek, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, gençlerimizi zehirlemeye çalisanlar, düzensiz göç ve bunlara imkan saglamaya çalisan göçmen kaçakçisi organizatörlerle mücadele etmek için gece gündüz demeden çalisiyoruz. Biz suçlarin tamamini önlemek, eger islendiyse de onlari bir an önce yakalayip adalete teslim etmek için variz. Organize suç örgütleriyle ilgili yani bizim vatandaslarimiza sekil yapan kibir yapan, suç islemekte kendini üstün görenlere, onlarin her birini yapmis olmus oldugumuz operasyonlarla diz çöktürüp götürüp adalete teslim ediyoruz. Biz kisilere, mallara karsi islenen suçlarda da tüm suç duyurularinda ve bu sekilde sizden almis oldugumuz güç ve cesaretle sizin her zaman bizim yanimizda olmaniz, desteginizle Allah’in izniyle bunlara nefes aldirmiyoruz, aldirmamakta da kararliyiz. Içisleri Bakanligi sadece ve sadece bir kelimeyle görevini anlatsin derse ne olabilir o kelime? Huzur. Biz huzur için variz. Devletten ve milletten daha güçlü hiçbir irade tanimiyoruz. Sözüm ona kendilerinde güç gören kim olursa olsun onlarla mücadelede Allah’in izniyle kararliyiz” ifadelerini kullandi.

“Baskanimiz sizlerden mührü aldigi andan itibaren sehir emini olacak”

Yaklasan yerel seçimlerde AK Parti Kestel Belediye Baskani Adayi Ferhat Erol’a desteklerini bekleyen Yerlikaya, “Yerel deyince akla ilk gelen belediye baskanlarina önceden eskiden ne derdik biz? Sehir emini, sehremini derdik. Belediye bizim besikten mezara bize ait olan, ortak ihtiyaçlarimizin görülmesi, ortak meselelerimizin çözülmesi için emanet edilen yerlerdir. Peki nasil yapilacak bunlar? Kime emanet edilecek? Eger oraya göndereceginiz sehir emini sizin yaninizda toprak gibi tevazu, samimi, istisareye açik, ortak akildan yana, ben diyen degil biz diyen biz belediye baskani mi, degil mi? Bunlara bakacagiz. Kestel’de 31 Mart aksami sandiklari açtik baktik, Ferhat Erol kardesimizi güçlü bir sekilde baskan yapmaya var miyiz? Büyüksehir emini için Alinur Aktas’i seçmek için var miyiz? Alinur baskanimiz sizlerden mührü aldigi andan itibaren sehir emini olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA