Av Yasagina Ragmen Göllere Serilen Balikçi Aglari Ve Pinterler Toplaniyor

Konya’nin Beysehir ve Ilgin ilçelerinde, su ürünleri av yasagina ragmen göl sularina kaçak avlanmak amaciyla serilen balikçi aglari ve pinterler toplaniyor.

Av Yasagina Ragmen Göllere Serilen Balikçi Aglari Ve Pinterler Toplaniyor
Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nün 15 Mart’ta baslayan ve 3 ay boyunca devam edecek su ürünleri avlanma yasagi nedeniyle Beysehir Gölü’nde yürüttügü denetimler araliksiz sürüyor. Su ürünleri kontrol ekipleri tarafindan su yüzeyinde yapilan denetimlerde yasaga ragmen kurallara uygun olmayan zamanda atilmis balikçi aglari tek tek toplanarak kiyiya çikarildi. Ag gözleri arasinda yer alan canli baliklar tekrar tatli sulara iade edilirken, kaçak avlanmak için serildigi belirlenen balikçi aglarina yakilarak imha edilmek üzere el konuldu.

Hüyük Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan karadan yürütülen denetim ve kontroller, havadan dron destekli olarak da gerçeklestiriliyor. Beysehir Gölü’nün yani sira Konya’da su ürünleri av yasaginin uygulandigi Ilgin’in Çavuscu Gölü’nde gerçeklestirilen denetimlerde tatli su istakozu avinda kullanilan 20 çift pinter ile kaçak balik avinda kullanildigi degerlendirilen bin 100 metre misina ag ele geçirildi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve Çavuscugöl Su Ürünleri Kooperatifi ile müsterek olarak yürütülen denetimlerde ele geçirilen av malzemeleri göl sularindan çikarilarak el konuldu. Pinter içerisindeki tatli su istakozlari ise tatli sulara salindi.

Yetkililer, 90 günlük av yasagi boyunca tüm balikçi teknelerinin suyla temas etmeyecek sekilde karaya çekilmesi ve herhangi bir av malzemesi bulundurulmamasi gerektigi konusunda uyarilarini yinelerken, “Sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapilabilmesinin tek yolu üreme dönemindeki yasaklara uymaktan geçmektedir. Vatandaslarimizin konu hakkinda duyarli olmalarini rica ediyoruz” denildi.
Kaynak: İHA