'Agaçlar Ayakta Ölür' Ilk Kez KKTC'de

Kapali gise oynayan “Agaçlar Ayakta Ölür” ilk kez KKTC’de tiyatro severlerle bulustu.

'Agaçlar Ayakta Ölür' Ilk Kez KKTC'de
Kapali gise oynayan “Agaçlar Ayakta Ölür” ilk kez Kibris’ta sahnelendi. Uçak korkusu nedeniyle feribotla KKTC’ye geçen usta sanatçi Nevra Serezli, Kibrisli sanatseverlerle bulustu. 18 Mart’ta Gazimagusa Rauf Denktas Kültür Merkezi’nde, 19 Mart’ta Girne Amerikan Üniversitesi’nde, 20 Mart’ta ise Lefkosa’da bulunan Yakin Dogu Üniversitesi’nde sahnelenen Agaçlar Ayakta Ölür oyunu Kibrisli seyirciden tam not aldi. Kibris’ta kapali gise oynayan Agaçlar Ayakta Ölür ekibi, Kibrisli tiyatro severlerden büyük ilgi gördü.

Feribotla Kibris’a giden Nevra Serezli ise oyunun son günü duygularini dile getirerek, “Bugün Kibris’taki son günümüz. Çok üzgünüm. Keske uçabilseydim de her ay buraya gelip oyun oynayabilseydik. Su anda Lefkosa’da oyunumuzu oynuyoruz. Salon harika insanlarla dolu, her seyi keyifle karsiliyorlar, gülüyorlar, egleniyorlar. Biz de büyük bir keyifle oynuyoruz. Harika bir turdu. Kibris’i çok seviyorum. Tekrar görüsürüz” dedi.

Usta yönetmen ve oyuncu Nedim Saban’in sahneye koydugu Agaçlar Ayakta Ölür oyununda Nevra Serezli, Aziz Sarvan, Meral Asiltürk, Önder Atakanli, Emre Ozan, Meltem Özlevent, Beyza Vural yer aliyor.
Kaynak: İHA