42 Yillik Ögretmen Ögrencilerine 'Elveda' Sarkisiyla Veda Etti

Tokat’ta egitime adanmisligi ve ögrencilerine olan sevgisiyle taninan Sami Simsek, 42 yillik ögretmenlik kariyerine duygusal bir veda ile nokta koydu.

42 Yillik Ögretmen Ögrencilerine 'Elveda' Sarkisiyla Veda Etti
Tokat’ta dünyaya gelen Sami Simsek, hayatinin büyük bir bölümünü egitime adadi. Yillar boyunca binlerce ögrenciyi mezun ederek onlara isik olan Simsek, ailesinin içinde bulundugu zor sartlar nedeniyle ilkokula 9 yasinda basladi.

Orta ve lise ögrenimini yatili tamamlayarak 23 yasinda ögretmen olan Simsek, hayati boyunca devletin destegiyle bu kutsal meslegi icra etti. Ayagi çatladigi zaman bile okulunu ve ögrencilerini birakmayan Simsek, son olarak Resadiye Gazipasa Burhan Aras Ilkokulunda çalisti. Simsek, meslek hayatinin sonuna gelindiginde duygu dolu anlar yasadi. Son mesai gününde ögrencilerine seslenen Sami Simsek, hayatinin egitime adanmisligini ve ögrencilere duydugu sevgiyi dile getirdi. "Merhabayla geldik biz elvedayla gideriz" sarkisi esliginde veda eden Simsek, ögrencilerine yaptigi konusmada, yasadigi zorluklari ve basariyla astigi süreci anlatarak, devletine olan vefa borcunu ödemek için 42 yil boyunca gururla çalistigini ifade etti.



"Çok heyecanli ve duyguluyum"

Son mesai gününde ögrencilerine seslenen Sami Simsek, "Çok heyecanli ve duyguluyum. Bu kutsal ve onurlu meslege baslayali 42 yil oldu. Ben ilkokula 9 yasimda basladim. Ilkokul sürecinde oturdugum yerde okul yoktu. Yoksulluk vardi. Ilkokulu çok zor sartlarda okudum. Bu okulda ögretmen lisesi sinavina girdim ve kazandim. Devletim de 6 yil boyunca yemegimi ve suyumu vererek bütün masraflarimi karsiladi. Iste bu yüzden devletime vefa borcum vardi. Borcumu da ödemek için 42 yil boyunca çalistim. Bu meslegin hakkini fazlasiyla yerine getirdigimi düsünüyorum. Sadece bu yil üniversiteye 5 tane mühendis ve hukuk okuyan ögrencim var. Onlari tebrik ediyorum ve hakkimi onlara helal ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA